Exemestane Generics 25 mg comprimate filmate

Substanță activa
exemestan
Clasa ATC
L02BG
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
Exemestane Generics este utilizat pentru tratamentul cancerului de sân incipient, dependent de hormoni, la femeile în postmenopauză, după 2-3 ani de tratament cu tamoxifen.
Producător
Remedica Ltd.
Acțiune terapeutică
inhibitori de aromatază

Ce este Exemestane Generics 25 mg şi pentru ce se utilizează

Exemestane Generics aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori de aromatază. Aceste medicamente interacţionează cu o substanţă numită aromatază, care este necesară la formarea hormonilor sexuali feminini, estrogenii, în special la femeile aflate la postmenopauză. Reducerea concentraţiilor de estrogen din organism este o modalitate de a trata cancerul la sân dependent de hormoni.

Exemestane Generics este utilizat pentru tratamentul cancerului de sân incipient, dependent de hormoni, la femeile în postmenopauză, după 2-3 ani de tratament cu tamoxifen.

Exemestane Generics este de asemenea utilizat pentru tratamentul cancerului de sân avansat, dependent de hormoni, la femeile în postmenopauză, după ce tratamentul iniţial cu un alt preparat hormonal nu a dus la rezultatele dorite.

Înainte să utilizaţi Exemestane Generics 25 mg

Nu utilizaţi Exemestane Generics 25 mg:

•                 dacă sunteţi sau aţi fost alergică (hipersensibilă) la exemestan sau la oricare dintre celelalte componente ale Exemestane Generics 25 mg (vezi pct 6 „Ce conţine Exemestane Generics 25 mg” pentru lista completă a componetelor);

•                 dacă nu aţi intrat încă la menopauză, adică mai aveţi menstruaţie

•                 dacă sunteţi sau puteţi rămâne gravidă sau dacă alăptaţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Exemestane Generics 25 mg

•          Înainte de a începe tratamentului cu Exemestane Generics, medicul dumneavoastră poate dori să vă facă analize de sânge pentru a fi sigur că aţi ajuns la menopauză.

•          înainte de a lua Exemestane Generics vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul sau cu rinichii.

•          Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aţi avut sau aveţi o boală care afectează rezistenţa oaselor dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va dori să vă măsoare densitatea osoasă înainte şi în timpul tratamentului cu Exemestane Generics. Acest lucru se datorează faptului că medicamentele din această clasă scad concentraţiile hormonilor sexuali feminini din sânge şi aceasta poate duce la pierdere a masei osoase, care le poate scădea rezistenţa.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Exemestanul nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu terapia de înlocuire a hormonilor (HRT). Următoarele medicamente trebuie utilizate cu precauţie în timpul tratamentului cu exemestan. Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă luaţi medicamente cum sunt:

•                 rifampicină (un antibiotic);

•                 carbamazepină sau fenitoină (medicamente anticonvulsivante utilizate pentru a trata epilepsia);

•                 sunătoare sau alte preparate din plante, care conţin sunătoare.

Sarcina şi alăptarea

Nu utilizaţi Exemestane Generics dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi gravidă.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre metodele de contracepţie, dacă este posibil să rămâneţi gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În cazul în care constataţi apariţia somnolenţei, ameţelilor sau senzaţiei de slăbiciune, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până nu vă reveniţi.

Cum să utilizaţi Exemestane Generics 25 mg

Comprimatele de Exemestane Generics trebuie administrate oral după masă la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să luaţi exemestan şi pentru cât timp. Doza uzuală este de un comprimat de 25 mg zilnic.

Nu opriţi administrarea comprimatelor chiar dacă nu vă simţiţi bine, decât dacă vă spune medicul dumneavoastră acest lucru.

Dacă trebuie să vă duceţi la spital în timp ce luaţi Exemestane Generics, spuneţi personalului medical ce tratament urmaţi.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Exemestan Generics nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Dacă luaţi mai mult Exemestane Generics 25 mg decât trebuie

Dacă aţi luat din greşeală prea mult exemestan adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital. Arătaţi cutia cu comprimate care conţin exemestan.

Dacă uitaţi să luaţi Exemestane Generics 25 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să luaţi comprimatul, luaţi doza imediat ce vă amintiţi. Dacă, însă, este momentul administrării următoarei doze, luaţi doar această doză.

Dacă încetaţi să luaţi Exemestane Generics 25 mg

Nu întrerupeţi tratamentul fără să vă întrebaţi medicul. Dacă întrerupeţi tratamentul simptomele vă pot reapărea.

Dacă aveţi întrebări suplimentare despre utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Exemestane Generics poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Exemestane Generics este bine tolerat şi următoarele reacţii adverse observate la pacienţii trataţi cu Exemestane Generics sunt în principal uşoare sau moderate. Majoritatea reacţiilor adverse sunt asociate cu un deficit de estrogeni (de exemplu bufeurile).

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)

•    Tulburări ale somnului

•    Durere de cap

•    Bufeuri

•    Greaţă

•Transpiraţii în exces

•    Dureri musculare şi de articulaţii (inclusiv umflare la nivelul articulaţiilor, dureri la nivelul spatelui şi rigiditate a articulaţiilor)

•    Oboseală

Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la10 utilizatori din 100)

•    Scădere a poftei de mâncare

•    Depresie

•    Ameţeli, sindrom de tunel carpian (o combinaţie de furnicături şi înţepături, amorţeală şi durere care afectează toată mâna cu excepţia degetului mic

•    Dureri de stomac,vărsături, constipaţie, indigestie, diaree

•    Erupţie trecătoare pe piele, cădere a părului

•      Subţiere a oaselor, lucru care le poate afecta rezistenţa (osteoporoză) determinând fracturi (ruperi sau fisuri) în unele cazuri

•    Durere, mâini şi picioare umflate

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la10 utilizatori din 1000)

•    Somnolenţă

•    Slăbiciune la nivelul muşchilor

Poate apărea inflamţia ficatului (hepatită). Simptomele includ stare generală de rău, greaţă, icter (colorarea în galben a pielii şi a ochilor), mâncărime, durere abdominală în partea dreaptă şi scăderea poftei de mâncare. Contactaţi-vă imediat medicul dacă credeţi că aveţi oricare din aceste simptome.

Dacă aţi făcut analize de sânge, se pot observa unele modificări ale funcţiei ficatului. Se pot produce modificări ale numărului unor celule din sânge (limfocite) şi modificări ale trombocitelor, mai ales la pacientele cu o scădere pre-existentă a numărului de limfocite din sânge (limfopenie).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Exemestane Generics 25 mg

 A nu se lăsa la îndemâna sau vederea copiilor.

• Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

•         Nu utilizaţi Exemestane Generics după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

•          Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

Informaţii suplimentare

Ce conţine Exemestane Generics 25 mg

Substanţa activă este exemestanul.

Fiecare comprimat filmat conţine exemestan 25 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleu: dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă, hipromeloză 5cP, stearat de magneziu, manitol, celuloză microcristalină, polisorbat 80, amidon glicolat de sodiu (Tip A). Film:hipromeloză 5cP, macrogol, talc şi dioxid de titan (E 171).

Cum arată Exemestane Generics 25 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate de Exemestane Generics sunt rotunde, biconvexe de culoare albă. Exemestane Generics este disponibil în cutii cu blistere cu 14, 15, 20, 30, 60, 90, 100 şi 120 de comprimate.

E posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Generics [UK] Ltd.

Potters Bar, Hertfordshire, EN 6 1TL

Marea Britanie

Fabricanţii

Remedica Ltd.

Limassol Industrial Estate, P.O. Box 51706,

CY-3508 Limassol

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”