Desloratadină Alvogen, 5 mg, comprimate filmate

Producător: Alvogen IPCo S.ar.l
Substanță activa
Desloratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
simptome asociate rinitei alergice, simptome asociate urticariei
Producător
Genepharm S.A.
Acțiune terapeutică
antihistaminic care nu produce somnolenţă

Ce este Desloratadină Alvogen şi pentru ce se utilizează

Desloratadină Alvogen este un medicament antihistaminic care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

Desloratadină Alvogen ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

Desloratadină Alvogen este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Desloratadină Alvogen

Nu luaţi Desloratadină Alvogen:

  • dacă sunteţi alergic la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Administrarea Desloratadină Alvogen este indicat adulţilor şi adolescenţilor (12 ani şi peste).

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Desloratadină Alvogen:

  • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Desloratadină Alvogen împreună cu alte medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Desloratadină Alvogen cu alte medicamente.

Desloratadină Alvogen împreună cu alimente şi băuturi

Desloratadină Alvogen poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Desloratadină Alvogen.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desloratadină Alvogen să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate determina somnolenţă, care poate să le scadă atenţia. Dacă vă afectează, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Cum să luaţi Desloratadină Alvogen

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă, cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică pe care o aveţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi acest medicament.

Dacă rinita dumneavoastră alergică este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră alergică este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Desloratadină Alvogen decât trebuie

Luaţi Desloratadină Alvogen numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Desloratadină Alvogen decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Desloratadină Alvogen

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţă activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

După punerea pe piaţă a comprimatelor care conţin desloratadină, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, mâncărime, urticarie şi umflături) şi erupţii trecătoare pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerarea ritmului bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, senzaţie de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului, valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Desloratadină Alvogen

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister sau cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Desloratadină Alvogen

  • Substanţa activă este desloratadina

Fiecare comprimat conţine desloratadină 5 mg

  • Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, amidon de porumb pregelatinizat, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. În plus, filmul comprimatelor conţine Opadry albastru 03A30735 (care conţine: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), celuloză microcristalină, acid stearic şi indigotină (E 132)).

Cum arată Desloratadină Alvogen şi conţinutul ambalajului

Desloratadină Alvogen 5 mg sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albastră.

Cutii cu blistere a 1, 2, 3, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 30, 50, 90 şi 100 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Alvogen IPCo S.ar.l 412F route d’Esch, L-2086 Luxemburg

Fabricantul

Genepharm S.A., 18 Km Marathon Avenue, 15351 Pallini Grecia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Portugalia Desloratadina Alvogen 5 mg comprimidos revestidos por película
Bulgaria Desloratadine Alvogen 5 mg филмирани таблетки
Republica Cehă Desloratadin Alvogen 5 mg potahované tablety
Slovacia Dezloratadin Alvogen 5 mg filmom obalené tablety

Acest prospect a fost revizuit în Aprilie 2012

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica