Clopidogrel Vale Pharmaceuticals, 75 mg, comprimate filmate

Producător: Vale Pharmaceuticals Ltd
Substanță activa
Clopidogrel
Clasa ATC
B01AC
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele sanguine (artere) rigidizate
Producător
McDermott Laboratories
Acțiune terapeutică
antiagregante plachetare, scad riscul de formare a cheagurilor de sânge

Ce este Clopidogrel Vale Pharmaceuticals şi pentru ce se utilizează

Clopidogrel Vale Pharmaceuticals aparţine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele (plachetele sanguine) sunt elemente circulante foarte mici din sânge, mai mici decât globulele roşii sau globulele albe, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

Clopidogrel Vale Pharmaceuticals este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele sanguine (artere) rigidizate. Această boală este cunoscută sub denumirea de aterotromboză şi poate duce la apariţia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, criza de inimă sau decesul).

Vi s-a prescris Clopidogrel Vale Pharmaceuticals pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

 • dumneavoastră aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză) şi
 • dumneavoastră aţi avut deja o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare.
 • dumneavoastră aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de „angină pectorală instabilă” sau „infarct miocardic” (criză de inimă). Pentru tratamentul acestei afecţiuni, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul sanguin eficient. Medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic

(o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra, precum şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

Înainte să luaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Nu luaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals:

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Clopidogrel Vale Pharmaceuticals;
 • Dacă aveţi o afecţiune care în prezent produce sângerare, cum este ulcerul gastric, sau hemoragie cerebrală;
 • Dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă;

In cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea se aplică la dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Vale Pharmaceuticals.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

In cazul în care vă aflaţi în una dintre următoarele situaţii, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Vale Pharmaceuticals:

 • dacă aveţi risc de sângerare, ca de exemplu:
 • aveţi o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum este ulcerul gastric)
 • aveţi o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerare în interioruloricărui ţesut, organ sau articulaţie).
 • aţi suferit recent un traumatism grav
 • aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică)
 • veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică) în următoarele 7 zile
 • dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră din creier (accident vascular cerebral ischemic) în ultimele 7 zile.
 • dacă aveţi o afecţiune hepatică sau renală.

In timp ce urmaţi tratament cu Clopidogrel Vale Pharmaceuticals:

 • Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră dacă urmează să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică).
 • De asemenea, trebuie să informaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune (cunoscută, de asemenea, ca purpură trombotică trombocitopenică sau PTT) care include febră şi vânătăi sub piele, ce pot să apară sub forma unor pete roşii punctiforme, asociate sau nu cu oboseală pronunţată inexplicabilă, confuzie, îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi pct. 4 „REACŢII ADVERSE POSIBILE”).
 • Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. In cazul tăieturilor sau rănilor superficiale (de exemplu cele din timpul bărbieritului), nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct. 4 „REACŢII ADVERSE POSIBILE”).
 • Medicul dumneavoastră poate cere analize de sânge.
 • Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă observaţi orice reacţieadversă nemenţionată la punctul „REACŢII ADVERSE POSIBILE” din acest prospect sau dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă.

Clopidogrel Vale Pharmaceuticals nu este destinat utilizării la copii sau adolescenţi.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Anumite medicamente pot influenţa efectele Clopidogrel Vale Pharmaceuticals sau invers.

Trebuie să spuneţi cu precizie medicului dumneavoastră dacă luaţi

 • anticoagulante orale, medicamente utilizate pentru a reduce coagularea sângelui,
 • un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat de obicei pentru a trata afecţiuni dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor,
 • heparină sau orice alt medicament utilizat pentru a reduce coagularea sângelui,
 • un inhibitor de pompă de protoni (de exemplu omeprazol) pentru jenă gastrică,
 • fluconazol, voriconazol, ciprofloxacină sau cloramfenicol, medicamente utilizate pentru a trata infecţii bacteriene şi fungice,
 • cimetidină, medicament utilizat pentru a trata jena gastrică,
 • fluoxetină, fluvoxamină sau moclobemidă, medicamente utilizate pentru a trata depresia,
 • carbamazepină sau oxcarbazepină, medicamente utilizate pentru a trata anumite forme de epilepsie,
 • ticlopidină, alt medicament antiplachetar.

Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), Clopidogrel Vale Pharmaceuticals vă poate fiprescris în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizatepentru a calma durerea şi a reduce febra.Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic, o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra (nu mai mult de 1000 mg într-un interval de 24 de ore), nu ar trebui, în general, să ridice probleme, dar utilizarea în alte situaţii de acid acetilsalicilic, pe perioade prelungite, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Utilizarea Clopidogrel Vale Pharmaceuticalscu alimente şi băuturi

Clopidogrel Vale Pharmaceuticals poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Este preferabil să nu utilizaţi acest medicament în cursul sarcinii şi al alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Clopidogrel Vale Pharmaceuticals. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Clopidogrel Vale Pharmaceuticals, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece se recomandă să nu luaţi clopidogrel în timpul sarcinii.

Trebuie să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă puteţi alăpta în timpul tratamentului cu Clopidogrel Vale Pharmaceuticals.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Clopidogrel Vale Pharmaceuticals să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Clopidogrel Vale Pharmaceuticals conţine lactoză şi ulei de ricin hidrogenat.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca jenă gastrică şi diaree.

Cum să luaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Luaţi întotdeauna Clopidogrel Vale Pharmaceuticalsexact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg de Clopidogrel Vale Pharmaceuticals (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg) o dată, la începutul tratamentului. Apoi, doza uzuală este de un comprimat de Clopidogrel a 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

Trebuie să luaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţă al unui spital, deoarece există risc crescut de sângerare. Luaţi cu dumneavoastră comprimatele care v-au mai rămas.

Dacă uitaţi să luaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Clopidogrel Vale Pharmaceuticals, dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.

Dacă v-aţi amintit după 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate.

Dacă încetaţi să luaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Nu întrerupeţi tratamentul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Clopidogrel Vale Pharmaceuticals poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar:

 • febră, semne de infecţie sau oboseală pronunţată. Acestea pot fi determinate de scăderea numărului anumitor celule sanguine, care apare în cazuri rare.
 • semne de tulburări hepatice, cum sunt îngălbenirea pielii şi/sau a albului ochilor (icter), asociată sau nu cu sângerare, ce poate să apară sub piele sub forma unor pete roşii punctiforme, şi/sau confuzie (vezi pct. 2 „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals’).
 • umflarea mucoasei bucale sau manifestări la nivelul pielii, ca de exemplu erupţii cutanate şi mâncărime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice.

Reacţiile adverse cel mai frecvent raportate pentru Clopidogrel Vale Pharmaceuticals (apar la 1 până la 10 utilizatori din 100) sunt sângerările. Sângerările pot să apară sub formă de hemoragie gastrică sau intestinală, vânătăi, hematoame (sângerare sau vânătaie neobişnuite, sub piele), sângerare din nas, sânge în urină. De asemenea, în cazuri rare, au fost raportate hemoragii oculare, cerebrale, pulmonare sau articulare.

Ce trebuie să faceţi dacă apar sângerări prelungite în timp ce utilizaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece el previne formarea cheagurilor de sânge. In cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu sângerarea pe care o aveţi, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct. 2 „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals’).

Alte reacţii adverse

Frecvente (apar la 1 până la 10 din 100 utilizatori): diaree, durere abdominală, indigestie sau arsuri.

Mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 din 1000 utilizatori): cefalee, ulcer gastric, vărsături, greaţă, constipaţie, gaze în exces în stomac sau intestine, erupţii cutanate tranzitorii, mâncărimi, ameţeli, senzaţie de furnicăturişi amorţeli.

Rare (apar la 1 până la 10 din 10000 utilizatori): ameţeli.

Foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 utilizatori): icter; durere abdominală severă asociată sau nu cu durere de spate; febră; dificultăţi de respiraţie, uneori asociate cu tuse; reacţii alergice generalizate; umflarea mucoasei bucale; vezicule pe piele; alergie pe piele; inflamaţia mucoasei bucale (stomatită); scăderea tensiunii arteriale; confuzie; halucinaţii; dureri articulare; dureri musculare; modificări ale gustului.

In plus, medicul dumneavoastră poate identifica modificări ale analizelor dumneavoastră de sânge şi urină.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Clopidogrel Vale Pharmaceuticals după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

 • Substanţa activă este clopidogrel. Fiecare comprimat filmat conţine clopidogrel 75 mg, sub formă de clorhidrat.
 • Celelalte componente sunt: Ulei de ricin hidrogenat; Amidon pregelatinizat (de porumb); Celuloză microcristalină; Manitol (E421); Polisorbat 80 (E433); Povidonă; Crospovidonă. Filmul conţine: Lactoză monohidrat; Hipromeloză (E646); Dioxid de titan (E171); Triacetin (E1518)

Cum arată Clopidogrel Vale Pharmaceuticals şi conţinutul ambalajului

Medicamentul este sub formă de comprimate filmate.

Clopidogrel 75 mg sunt comprimate filmate de culoare albă, rotunde, biconvexe, marcate cu ‘CB’ pe ’75’ pe o faţă şi ‘G’ pe cealaltă faţă. Clopidogrel Vale Pharmaceuticals este disponibil în cutii cu blistere a 7, 10, 14, 20, 28, 30, 56 comprimate filmate şi flacoane a 50, 60, 84, 90, 100, 500 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Vale Pharmaceuticals Ltd

Unit 1b Gurtnafleur Business Park, Gurtnafleur, Clonmel, Co. Tipperary, Irlanda

Fabricant

McDermott Laboratories trading as Gerard Laboratories, 35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13, Irlanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele nume:

Malta (RMS)            Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmcoated Tablets

Austria                     Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmtabletten

Belgia                      Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg filmomhuldetabletten

Bulgaria                   Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmcoated Tablets

Ciprus                      Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmcoated Tablets

RepublicaCehia         Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg potahovanétablety

Danemarca               Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmovertrukket tablet

Finlanda                   Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg kalvopäällysteisettabletit

Franca                      CLOPIDOGREL VALE PHARMACEUTICALS 75 mg, comprimépellicumé

Germania                 Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmtabletten

Grecia                      Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg FilmcoatedTablets

Ungaria                    Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmtabletta

Islanda                     Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg filmuhüöaöartöflur

Irelanda                    Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg FilmcoatedTablets

Italia                        Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Compresserivestite con film

Norvegia                  Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg filmdrasjertetabletter

Polonia                    Clopidogrel Vale Pharmaceuticals

Portugalia                 Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mgComprimidorevestidoporpelícula

România                   Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mgcomprimatefilmate

Slovacia                   Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg Filmomobalenétablety

Slovenia                   Klopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg filmskooblo.enetablete

Spania                      Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mg comprimidos con película

Suedia                      Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75 mgfilmdrageradetabletter

Olanda                     Clopidogrel Vale 75 mg, filmomhuldetabletten

Marea Britanie          Clopidogrel Vale Pharmaceuticals 75mg Film-coated Tablets

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2012

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica