Bromhexin Atb, 8 mg, comprimate

Substanță activa
clorhidrat de bromhexin
Clasa ATC
R05CB
Format
comprimate
Afecțiuni
tuse şi răceală
Producător
Antibiotice SA
Acțiune terapeutică
tratamentul tusei şi răcelii

Ce este Bromhexin Atb şi pentru ce se utilizează

Bromhexin Atb face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de preparate pentru tratamentul tusei şi răcelii; expectorante, exclusiv combinaţii cu antitusive, mucolitice.

Bromhexin Atb împiedică formarea excesivă de mucus vâscos, fluidificând secreţia şi uşurând tusea.

Înainte să utilizaţi Bromhexin ATB

Bromhexin Atb

Dacă sunteţi alergic la clorhidrat de bromhexin sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Bromhexin Atb

-Dacă suferiţi de ulcer gastric, boală renală sau hepatică severă, astm bronşic.

-Dacă luaţi şi medicamente antitusive. Luaţi aceste medicamente în combinaţie, doar la recomandarea medicului.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă luaţi acest medicament împreună cu altele, se poate modifica modul lor de acţiune. Consultaţi medicul în condiţiile în care mai luaţi: medicamente antitusive (cum este codeina), sau medicamente iritante la nivelul stomacului.

Administrarea clorhidratului de bromhexin în acelaşi timp cu antibiotice (amoxicilină, ampicilină, eritromicină, cefuroximă, doxiciclină, oxitetraciclină) îmbunătăţeşte distribuţia acestora la nivel pulmonar.

Folosirea Bromhexin Atb cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni între Bromhexin Atb şi alimente sau băuturi.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu se recomandă administrarea Bromhexin Atb în timpul sarcinii şi alăptării. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bromhexin Atb nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Bromhexin Atb

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acet medicament. Conţine 50,5 mg lactoză monohidrat/doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

Cum să luaţi Bromhexin ATB

Luaţi întotdeauna Bromhexin Atb exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este la adulţi de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, maximum 6 comprimate pe zi.

La copii cu vârsta sub 10 ani se recomandă utilizarea unor forme farmaceutice adaptate vârstei.

La copii peste 10 ani este de V2-I comprimat de 3 ori pe zi.

Nu zdrobiţi şi nu mestecaţi comprimatele. Înghiţiţi-le întregi, cu o cantitate suficientă de apă. Nu depăşiţi 3-4 zile de tratament fără recomandarea medicului.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Bromhexin Atb

Luarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. Dacă suspectaţi supradozajul, anunţaţi de urgenţă medicul.

Dacă uitaţi să luaţi Bromhexin Atb

Daca aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Bromhexin Atb

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bromhexin Atb poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Acestea sunt în general uşoare şi trecătoare: erupţii cutanate, urticarie, dureri abdominale, greaţă, vărsături, diaree, creşterea valorilor enzimelor hepatice.

Rar, pot apărea şi reacţii mai grave: tulburări ale sistemului imunitar (reacţii de hipersensibilitate): edeme, dificultăţi de respiraţie, febră, frisoane, iar în cazuri izolate poate surveni chiar şoc anafilactic, cefalee, ameţeli.

La unii pacienţi incapabili de o expectoraţie eficientă, se poate produce accentuarea obstrucţiei bronhice;

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Bromhexin ATB

-Nu lăsaţi medicamentele la îndemâna şi vederea copiilor. -Păstraţi medicamentul la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original,.

-Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

– Nu utilizaţi Bromhexin Atb dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Bromhexin Atb

-Substanţa activă este clorhidrat de bromhexin. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg.

-Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Cum arată Bromhexin Atb şi conţinutul ambalajului

Comprimate rotunde, plate, de culoare albă .

Este ambalat în cutii cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate Este ambalat în cutii cu 200 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr.1, 707410 Iaşi, România.

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2013

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr.1, 707410 Iaşi, România.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being