Bromhexin Arena, 8 mg, 12 mg, comprimate

Producător: S.C.Arena Group S.A.,
Substanță activa
clorhidrat de bromhexin
Clasa ATC
R05CB
Format
S.C.Arena Group S.A.,
Afecțiuni
bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii, pneumoconioze
Acțiune terapeutică
Tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii

Ce este Bromhexin Arena şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Bromhexin Arena 8 mg

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, povidonă K 30, stearat de magneziu.

Bromhexin Arena 12 mg

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 12 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, povidonă K 30, stearat de magneziu.

Proprietăţi

Grupa farmacoterapeutică: mucolitice.

Bromhexinul are proprietăţi mucolitice şi scade vâscozitatea sputei. Prin fluidificarea secreţiilor bronşice, favorizează expectoraţia şi drenajul acestora. Efectul este atribuit modificării compoziţiei mucinei prin stimularea sintezei de sialomucine. Favorizează pătrunderea antibioticelor în ţesutul pulmonar.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii însoţite de secreţii bronşice vâscoase: bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii, pneumoconioze.

Înainte să luaţi Bromhexin Arena

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la bromhexin sau la oricare dintre componenţii produsului. Insuficienţă renală severă (acumulare de metaboliţi). Copii sub 6 ani.

Precauţii

Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare si durata tratamentului, se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului.

Interacţiuni

In cazul administrării concomitente de antibiotice (eritromicină, cefalexină, oxitetraciclină) distribuţia acestora în arborele traheo-bronşic este îmbunătăţită.

Nu este recomandată administrarea concomitentă de medicamente antitusive (favorizează staza secreţiilor) şi anticolinergice (usucă secreţiile bronşice).

Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Atenţionări speciale

In insuficienţă renală şi afecţiuni hepatice severe se va administra cu prudenţă.

Deoarece medicamentul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, deficit de lactază Lapp sau malabsorbţie de glucoză-galactoză.

Sarcina şi alăptarea

Bromhexin nu se administrează în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Bromhexin nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Bromhexin Arena

Doze şi mod de administrare
Adulţi: se administrează oral 8-16 mg clorhidrat de bromhexin de trei ori pe zi.

Copii peste 10 ani: se administrează oral 8 mg clorhidrat de bromhexin (1 comprimat BROMHEXIN ARENA 8 mg) de trei ori pe zi.
Copii între 6 şi 10 ani: se administrează oral 4 mg clorhidrat de bromhexin de trei comprimatele nu sunt divizibile, pentru această grupă de vârstă sunt recomandate alte corespunzătoare.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Bromhexinul este bine tolerat. Rareori produce tulburări gastrointestinale – greaţă.

Supradozaj

In caz de supradozaj trebuie anunţat imediat medicul.

Cum se păstrează Bromhexin Arena

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din AL/PVC a 10 comprimate Cutie cu 100 blistere din AL/PVC a 10 comprimate

Producător

S.C. Arena Group S.A., Bucureşti

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C.Arena Group S.A.,

Str. Ştefan Mihăileanu nr. 31, Sector 2, Bucureşti, România

 

Data ultimei verificări a prospectului Noiembrie, 2008

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica