Bromhexin Laropharm, 12 mg, comprimate

Producător: S.C. Laropharm S.R.L.
Substanță activa
clorhidrat de bromhexin
Clasa ATC
R05CB
Format
comprimate
Afecțiuni
bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii, pneumoconioze
Producător
S.C. Laropharm S.R.L.
Acțiune terapeutică
tratamentul tusei

Ce este Bromhexin Laropharm şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 12 mg şi excipienţi: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat 200 mesh, lactoză monohidrat super tab spray dried, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal.

Grupa farmacoterapeutică: preparate pentru tratamentul tusei, expectorante fără combinaţii cu antitusive, mucolitice.

Indicaţii terapeutice

Fluidifiant al secreţiilor bronşice în cursul afecţiunilor bronho-pulmonare acute şi cronice însoţite de secreţii vâscoase: bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii, pneumoconioze.

Înainte să luaţi Bromhexin Laropharm

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la bromhexin sau la oricare dintre componentele produsului. Insuficienţă renală severă (acumulare de metaboliţi). Copii sub 6 ani.

Precauţii

Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Interacţiuni

Administrarea concomitentă cu antibiotice (amoxicilină, cefuroximă, eritromicină, doxiciclină) favorizează pătrunderea acestora în ţesutul pulmonar.

Asocierea antitusivelor cu medicaţia expectorantă favorizează retenţia secreţiilor traheobronşice. Nu se recomandă administrarea concomitentă de anticolinergice (usucă secreţiile bronşice). Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Atenţionări speciale

La pacienţii cu insuficienţă renală şi afecţiuni hepatice severe se va administra cu prudenţă.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunosc suficiente date privind efectul teratogen sau embriotoxic al bromhexinului utilizat în cursul sarcinii. Clorhidratul de bromhexin trece în laptele matern. Nu se recomandă administrarea Bromhexin în perioada de sarcină şi de alăptare.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Clorhidratul de bromhexin nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Bromhexin Laropharm

Doze şi mod de administrare

Adulţi: doza uzuală este de 12 mg clorhidrat de bromhexin (un comprimat Bromhexin LaroPharm 12 mg) de 3 ori pe zi.

Copii cu vârsta peste 10 ani: doza uzuală este de 12 mg clorhidrat de bromhexin (un comprimat Bromhexin LaroPharm 12 mg) de 2 ori pe zi.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Clorhidratul de bromhexin este bine tolerat. Uneori pot să apară: -tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături, diaree, gastralgii; -reacţii alergice: erupţii cutanate, urticarie. -hipersecreţie bronşică.

La pacienţii incapabili să expectoreze eficient, există riscul de obstrucţie bronşică.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj.

Simptomele intoxicaţiei la om nu se cunosc. In studiile la animale s-a constatat sialoree, vărsături, hipotensiune arterială.

Terapia intoxicaţiilor

In caz de supradozaj este necesară supravegherea funcţiei circulatorii, luându-se măsuri terapeutice simptomatice.

Datorită toxicităţii scăzute nu se impun măsuri urgente de accelerare a eliminării sau de reducere a absorbţiei.

Datorită profilului farmacocinetic (volum de distribuţie mare, legare crescută de proteine), nu este utilă eliminarea prin dializă sau diureză forţată.

Deoarece la copiii peste 2 ani simptomele sunt uşoare chiar şi la ingestia de cantităţi mari; nu sunt necesare măsuri de urgenţă în cazul ingestiei unor cantităţi mai mici de 80 mg clorhidrat de bromhexin (limita maximă pentru copiii mici este de 60 mg clorhidrat de bromhexin – 6 mg/kg).

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un blister din Al/PVC a 20 comprimate.

Producător

S.C. Laropharm S.R.L.,

Şos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, Ilfov, România

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Laropharm S.R.L.,

Şos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, Ilfov, România

Data ultimei verificări a prospectului Mai 2007

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica