Te simți tristă sau deprimată? Iată cum să îți revii

  • Publicat:
Te simți tristă sau deprimată? Iată cum să îți revii

Negativitatea îți poate crea multe probleme, dar o abordare optimistă a vieții îți poate îmbunătăți atât starea de spirit, cât și sănătatea.

Dacă simți că ai tendința de a vedea paharul pe jumătate gol, nu ești singură – însă acel stres și acea negativitate constante îți pot afecta inima, declanșând tensiune arterială ridicată și inflamație, care pot duce în cele din urmă la obezitate și diabet de tip 2.

Dezvoltarea unor abilități sănătoase de gestionare a problemelor este esențială pentru starea ta generală de bine și, în special, pentru sănătatea inimii. Iată cum poți să îți revii dacă te simți tristă sau deprimată:

Pune-te pe tine pe primul loc

„Fii atentă la limitele tale și acordă-ți timp să te refaci și să te recuperezi, atât emoțional, cât și fizic”, spune psihologul Andreea Cristea. „Fă ce te face să te simți bine – plimbă-te, gătește, ascultă-ți melodiile preferate.”

Trăiește în prezent

„Proiecția prea departe în viitor poate crește nivelul de stres, așa că încearcă să rămâi prezentă și ancorată în ceea ce poți controla”, te sfătuiește psihologul Andreea Cristea. „Recunoștința îți va da o șansă în plus să te regăsești.”

Găsește-ți un grup de suport

Un sistem solid de sprijin (indiferent de dimensiune) este crucial pentru starea ta de bine. „Identifică persoanele care sunt gata și capabile să te sprijine în diverse moduri și care îți pot da impulsul necesar pentru a depăși obstacolele”, spune ea.

Concentrează-te pe partea bună a vieții

„Perspectiva este totul, iar norocul chior există cu adevărat”, explică psihologul Andreea Cristea. „A percepe experiențele provocatoare în mod pozitiv te poate ajuta să te refocalizezi pe aspectele pozitive. Acest lucru te ajută să crești, să înveți și să te simți în control.”

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân