Nu dormiti bine? Feriti-va sa luati decizii ce va afecteaza finantele!

Persoanele care nu dorm suficient au tendinta de a lua decizii gresite, bazate pe un optimism nefondat.
  • Publicat:
Nu dormiti bine? Feriti-va sa luati decizii ce va afecteaza finantele!
Nu dormiti bine? Feriti-va sa luati decizii ce va afecteaza finantele!

Persoanele care nu dorm suficient au tendinta de a lua decizii gresite, bazate pe un optimism nefondat. De asemenea, aceste persoane sunt mai predispuse riscului de a se arunca in vartejul jocurilor de noroc, conform oamenilor de stiinta de la Duke University Medical Schools, Statele Unite.

Studiul acestora este primul care pune in evidenta legatura dintre lipsa de somn si deciziile de ordin financiar.

Faptul ca insomnia sau intervalul prea scurt acordat somnului ne afecteaza atentia si capacitatea de a lua decizii nu este o surpriza, insa specialistii au observat ca in special finantele ne sunt afectate de lipsa odihnei.

Practic, lipsa somnului activeaza o zona cerebrala ce proceseaza rezultatele pozitive, consecinta fiind scaderea activitatii cerebrale la nivelul zonei ce proceseaza rezultatele negative. In felul acesta, persoanele care isi pierd noptile ajung sa vada lucrurile mult prea optimist, luand de cele mai multe ori decizii cu gandul la castig, fara sa ia in calcul riscul de pierderi financiare.

„Lipsa de somn face ca jocurile de noroc sa para extrem de atractive”, sustine unul dintre autorii stdiului de la Duke University. „Jucatorii care populeaza cazinourile noapte de noapte nu lupa doar cu masinariile de facut bani, ci si cu problemele unui creier privat de odihna si refacere celulara. Acest creier cauta continuu castigul, fiind incapabil sa vada riscul de pierdere”, a completat acesta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân