Micro-meditația: cum o putem aplica lesne în viața de zi cu zi

  • Publicat:
Micro-meditația: cum o putem aplica lesne în viața de zi cu zi
Sursa foto: shutterstock

Dacă nu ai timp pentru o sesiune ghidată de meditație, poți încerca ceea ce numesc acum specialiștii micro-meditația. Poate fi la fel de benefică pentru minte și suflet și o poți face în orice moment al zilei, de oriunde! Iată câteva ponturi! 

Micro-meditația: ce este, unde o putem face și când

Meditația aduce cu sine o serie de beneficii:

  • ajută să îți calmezi mintea
  • îți ameliorează stările de depresie sau anxietate
  • îți scade tensiunea arterială

Citește și: 5 cărţi care ne ajută să înţelegem beneficiile meditaţiei

Pentru a practica micro-meditația, nu ai întotdeauna nevoie de un spațiu dedicat. Îți poți centra focusul pe momentul prezent în orice moment: atunci când te speli pe dinți, când faci duș sau când îți plimbi câinele. 

Tot ce ai de făcut este să îți iei câteva minute să te concentrezi exclusiv pe ceea ce vezi, ce auzi și ce simți.

Iată câteva alternative!

Când îți sună alarma dimineața

Ce zici dacă în locul alarmei clasice care trezește și morții din morminte setezi un ton blând, relaxant precum sunetul apei sau ciripitul păsărilor?

Încearcă și tu acest lucru. Apoi, odată ce te-ai trezit, mai stai câteva minute ascultând același sunet, zâmbește și mulțumește Universului și Divinității pentru tot ce ai. Simte vibrația înalta cum te cuprinde.

Când îți bei cafeaua

Mergi la bucătărie, fă-ți cafeaua preferată și simte căldură cănii în palmele tale. Savurează mirosul și gustul sau puternic și simte beneficiile uimitoare ale cafelei. Practică afirmațiile pozitive despre sine în tot acest timp, dar și recunoștința. Nu te ridica până nu ai terminat și nu te lăsa distrasă.

Citește și: 5 afirmații pozitive pentru sănătate, iubire și succes în carieră. Rostește-le în fiecare dimineață și vei avea o viață împlinită

Când faci baie

Baia este o experința senzorială minunată, ceea ce o face o ocazie excelentă pentru a practica micro-meditația. Centrează-ți atenția pe atingerile blânde ale apei, pe aroma cremei de duș favorite și… la fel, spune-ți lucruri frumoase: „Eu merit să fiu iubita…”, „Eu merit să fiu fericită…”, „Eu merit ca însăși viața să mă trateze cu bunătate și cu blândețe…”. 

Citește și: Despre meditaţia în cuvinte simple…

Când ești în așteptare

Fie că vorbim de un telefon pus pe hold de către un operator sau de câteva minute petrecute într-o sala de așteptare, încearcă să nu te încarci negativ, ci mai degrabă practica respirația în 4 timpi. Repetă de minimum 3 ori acest proces. Vei resimți beneficiile de după, beneficii care nu vin doar la nivel intern, emoțional, ci și sub formă de soluții la situațiile pe care le dorești a fi rezolvate.

Când primești un compliment sau o apreciere

În loc să te rușinezi, absoarbe cuvintele frumoase și asumă-ți-le cu un zâmbet larg pe buze. Atunci când accepți aprecierile cu inima deschisă, creierul tău le recepționează și te sprijină în repetarea comportamentului care generează astfel de reacții din partea celor din jur.

Când te pregătești de somn

Bagă-te în pat și simte atingerea plăcută a asternuturilor. Zâmbește și spune-ți lucruri frumoase în gând. Nu te lăsa distrasă și fă-ți ordine în minte. Nu numai că te va ajuta să adormi mai repede, dar somnul va fi și unul mai odihnitor.

Surse: mindful.org, steptohealth.com, theglobeandmail.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
7 obiceiuri care îți asigură succesul
7 obiceiuri care îți asigură succesul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân