Jeden Ohana, mentor: ”Gândește-te de două ori înainte de a vorbi și a acționa”

Sub soarele cald al Portugaliei, în regiunea Alentejo, într-o pensiune, l-am întâlnit pe Jeden Ohana mentor și scientist. Ne-a împărtășit câteva dintre sfaturile înțelepte culese din toată lumea.
  • Publicat:
Jeden Ohana, mentor: ”Gândește-te de două ori înainte de a vorbi și a acționa”
Jeden Ohana, mentor: ”Gândește-te de două ori înainte de a vorbi și a acționa”

M-a bucurat zâmbetul lui cald și modul în care celebra clipele când gătea. M-a întrebat zilele următoare dacă aș vrea să răspund la câteva întrebări pentru cartea pe care o pregătește, o carte bazată pe experiențele și înțelepciunea oamenilor pe care îi întâlnea în călătoriile sale.Am acceptat și am fost încântată și uimită să observ pe propria piele că răspunzând la acest interviu a fost diferit. Un ritual în care am făcut exerciții de respirație și în care am simțit că ating starea de coerență inimă-creier.

Conversațiile cu Jeden Ohana sunt pline de înțelepciune, iar povestea sa de viață bate filmul. A lucrat pentru armata braziliană, a îndrumat oamenii către evoluția spirituală din toată lumea. Însă un burnout i-a dat o altă întorsătură vieții.

 

CSÎD: Jeden, prezintă-te pentru cititorii Ce se întâmplă doctore?

Jeden Ohana: Numele meu este Jeden Ohana. Am lucrat mulți ani de ca om de știință, expert în comunicare, mentor și formator. Ocupația mea a fost bazată pe furnizarea de informații pentru a ascuți mințile și a îmbunătăți performanța liderilor, sportivilor și personalului militar. La un moment dat am avut un burnout și am schimbat acest stil de viață.

Jeden Ohana, Mădălina Drăgoi

Jeden Ohana și Mădălina Drăgoi, CSÎD

CSÎD: Ce ne poți spune despre cartea la care lucrezi?

Jeden Ohana: Cartea pe care o pregătesc se numește ”Fundul gropii” și are la bază această zicală: „Cel care împarte din inimă nu are nevoie de mențiune sau recunoaștere”. Cheia principală este că accesez înțelepciunea ascunsă, cheia care mi-a permis să intru și să accesez instrumentele necesare pentru a accesa ADEVĂRUL DIN SPATELE REALITĂȚII pentru a deveni „Mesagerul” cunoștințelor ascunse de grupuri, familii și oameni și care nu se găsesc nici pe internet și nici în cărți sau reviste.

Jeden Ohana,

CSÎD: Cum ai fost recrutat în armata braziliană ca om de comunicare dar și pentru a stimula gândirea soldaților ?

Jeden Ohana: Are legătură cu publicarea primei mele cărți pe care am scris-o înainte de a mă ”naște” din nou. A fost o mare responsabilitate să fac această muncă mai ales că a fost rezultatul final al cercetării și muncii mele de laborator ca om de știință. Informații valoroase, cunoștințe și înțelepciune într-o poveste care curge. Carte care a dus la primirea „Casa de Aur” de la universitatea pe care am absolvit-o, premiu acordat la fiecare 3 ani absolvenților care fac o diferență exponențială. Datorită conținutului cărții, am fost recrutat în armata braziliană pentru a lucra la gestionarea informațiilor și pentru a îmbunătăți mentalitatea armatei. Printre multe alte recunoașteri și am avut oportunitatea de a lucra la Teoria Diferențiată cu mii de oameni din sectorul public și privat.

time is now by jeden ohana, foto mădălina drăgoi

”Time is now!”, Timpul este acum – este una dintre învățăturile pe care Jeden le propagă

Stresul poate fi manageriat mai ușor dacă extindem percepția asupra lumii

CSÎD: Cum putem să facem față stresului mai bine din punctul tău de vedere?

Jeden Ohana: Extinderea percepției ne permite să dobândim informațiile care ne permit să acționăm cu mai multă încredere și siguranță.

Jeden Ohana, surf, foto arhiva personala

Jeden Ohana dezvăluie din lecțiile învățate la surf

Lecții învățate ca surfer

CSÎD: Ești surfer. Care sunt cele mai importante lecții care pot fi aplicate în viață?

Jeden Ohana: Marea, prezentul nostru, momentul nostru, încetează să ne aparțină atunci când împărtășim aceeași realitate, timp cu ceilalți. Aloha este spiritul mării care îmbrățișează pământul și tot ce trăiește pe el.

Marea, ca tot ce respiră, comunică mereu.

Cel mai bun surfer nu este cel care efectuează cele mai bune manevre, ci cel care devine apă și curge, conectând, monitorizând și sporind energia tuturor celor aflați în apă.

Provocarea noii și vechii generații este să fie deschisă și pregătită: deschisă să învețe și dispus să împărtășească, să predea. Toată lumea are ceva de dat și multe de învățat, indiferent de vârstă.

Energia transmisă depășește toate cuvintele rostite.

A putea alege este un privilegiu pentru cei care sunt dispuși să aleagă.

Jeden Ohana, foto arhivă personală
Jeden Ohana, foto arhivă personală

Cântărirea vorbelor va face diferența în gestionarea acțiunilor

CSÎD: Cum să ne facem viața mai ușoară?

Jeden Ohana: Gândește-te de două ori înainte de a vorbi și a acționa. Adresează aceeași întrebare minții și inimii: – ”Ceea ce intenționez (Intenția) este benefic(ă) pentru toți cei implicați?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân