Deprimata de Craciun?!

Cateva sfaturi sa eviti depresiile sarbatorilor de iarna.
  • Publicat:
Deprimata de Craciun?!
Deprimata de Craciun?!

Se presupune ca e perioada magica a anului, ca toata lumea este invaluita de dragoste si bucurie. Dar nu si daca emotiile negative pun stapanire pe tine. Hai sa fim sincere. Sarbatorile sunt ambalate, de fapt, cu mult stres. Iar de la stres pana la depresie si anxietate nu e cale chiar lunga. Iata ce poti face ca sa alungi gandurile rele si sa te simti bine de Craciun.

Asteapta-te la ce e mai rau
Cu alte cuvinte, incearca sa anticipezi tot ce se poate intampla rau, ca sa nu te prinda pe picior gresit. Daca prietenii tai ti-au luat in ultimii ani numai cadouri ce nu ti se potriveau, cel mai probabil vor face la fel si anul acesta.

Asadar, ori le spui direct ce iti doresti, ori incetezi sa mai visezi frumos. Tu alegi!

Nu uita de limite
Esti in vacanta. Nu-ti cere nimeni sa mergi mai des la sala sau sa te apuci de o noua dieta. Dar incearca sa nu faci abuzuri.

Mananca numai atat cat iti trebuie, cate putin din fiecare daca esti pofticioasa, iesi la o plimbare prin oras in fiecare zi si dormi suficient. De Craciun nu ai voie sa fii flamanda, nervoasa, singura sau obosita!

Rasfata-te
Daca tot ti-ai luat concediu, lasa grijile si problemele deoparte. Sau incearca sa iti rezervi pentru tine macar cateva ore pe zi. Masaje calde, bai aromate, o mini petrecere cu cele mai bune prietene, orice te face sa te simti bine.

Deseneaza felicitari haioase pentru cei dragi, decoreaza casa asa cum iti place tie sau elibereaza-te de tensiune framantand aluatul pentru fursecuri. Ca sa ai un Craciun special, trebuie, in primul rand, sa te simti tu speciala.

Evita persoanele toxice
Toti avem in jurul nostru persoane nesuferite. Un sef antipatic, o colega bagacioasa sau o matusa barfitoare, anul asta, sau, cel putin, pentru cat a mai ramas din el, ai voie sa-i uiti. Ascunde tot ce ti-ar putea aminti de ei si de fiecare data cand iti apar in minte… prefa-te ca nu-i cunosti.

Cauta compania celor care iti fac placere si incearca sa razi din toata inima. Arata-le cat de mult ii apreciezi si poate vor face si ei la fel.

Fa-ti propriile traditii
Te-ai saturat sa primesti in vizita aceleasi persoane plictisitoare sau sa mergi in vizita la toate rudele care incearca sa te oblige sa mananci din mancarea lor plina de grasimi?! Stabileste noi reguli.

Nu trebuie sa vizitezi sau sa primesti pe nimeni daca nu-ti face placere. Poti alege sa petreci noaptea de Craciun doar tu cu partenerul tau sau cu sotul si copiii. Puteti sa va jucati sau sa cantati colinde, puteti sa inventati tot felul de activitati. Tine minte, nimic din ce nu-ti face placere!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”