Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XII

O pofticioasa nu inceteaza niciodata sa se simta tentata de alimente.
Jurnalul unei pofticioase mereu  la dieta XII
no title

Iaurtul insa, pe care il mananc aproape zilnic cu cereale integrale, are 0% grasimi din pura intamplare – imi place foarte tare si as continua sa-l consum indiferent de cifra. La lapte trec 1,5% grasimi. Nu exista restrictii pentru mine la raionul cu peste, cat mai mult cu atat mai bine.

Si nici la cel cu legume si fructe. Regret ca traiesc in aceasta capitala in care nu gasesc nici macar un fel de paine neagra buna. Duc dorul specialitatilor cu toate semintele si taratele posibile si imposibile, din Viena, de pilda.

Restaurantul chinezesc

Ii trec pragul des, dar acum nu mai cred, ca odinioara, ca tot ce e in meniu e si bun pentru mine. Sosurile lor, dulci sau acrisoare, extrem de uleioase, sunt un soi de rauri de calorii. Altfel, nu am ce zice: au legume multe, carne slaba in felurile de mancare.

Ma feresc insa cat pot de prajeli. Renumitele pachetele, evit sa le primesc. Supele sunt numai bune, orezul brun (desi rar am vazut prin meniuri). Dar nu cred ca acela obisnuit face ravagii pentru silueta, sunt lucruri muuult mai daunatoare.

O data pe saptamana sau o data la doua, mananc insa pui in felurite culori sau vita pe plita, desi au sosuri nu tocmai recomandate, asa cum va spuneam. Felurile numai din legume sunt chiar alegerea cea mai buna.

La polul opus, stau, pe langa pachetele, carnurile date prin diverse – susan, faina – si mai apoi prajite. La fel dulciurile, care urmeaza aceeasi reteta, fatala pentru talie.

Restaurantul grecesc

Este restaurantul meu de suflet, pentru ca, de cate ori vreau sa-mi amintesc de vacantele de vara, imi rezerv o masa. Si am ce manca si cand tin la silueta, si cand declar ziua personala a rasfatului culinar.

Cand sunt cumpatata aleg minunatul tzatziki (iaurt – unul destul de gras – castraveti, usturoi, marar) si felurile de mancare pe baza de vinete. Cele la cuptor cu branza rasa pe deasupra sunt excelente. Grecii au insa si acele mancaruri cu carne tocata, de evitat de cei care se viseaza mai supli.

Musacaua, chiar si gyros-ul si souvlaki-ul sunt capcane. Grija si la paine – pita greceasca lasa apa in gura – este proaspat scoasa din cuptor, stropita cu ulei de masline si condimente – dar si urme greu de indepartat de pe talie. Au si un desert traditional nemaipomenit – iaurt cu nuci si miere.



Foto: SHUTTERSTOCK, GULIVERPHOTOLAND

Pagina 1 din 2
Castiga definitiv lupta cu kilogramele!
Castiga definitiv lupta cu kilogramele!
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici