Grasimile animale nu (mai) sunt periculoase!

Grasmile pot fi sanatoase daca fac parte din categoria lactatelor.
  • Publicat:
Grasimile animale nu (mai) sunt periculoase!
Hot info: Grasimile animale nu (mai) sunt periculoase!

Specialistii in medicina antiaging au vesti importante in ceea ce priveste consumul de grasimi animale, iar rezultatele unor studii de ultima ora sunt cel putin surprinzatoare.

Expertii sugereaza faptul ca forma normala a colesterolului, colesterolul redus, nu reprezinta un factor de risc pentru bolile cardiovasculare asa cum se credea pana nu demult, iar grasimile saturate din dieta ar putea fi chiar bune daca se consuma cu grasimi nemodificate prin procesul de gatire.

Astfel, recomandarea de a reduce concentratia colesterolului din sange ca si aportul de grasimi trebuie revizuita. Grasimile sanatoase pot fi grasimi saturate cum sunt cele din lactatele precum untul si smantana, dar si grasimi nesaturate care nu au fost modificate prin gatirea la temperaturi ridicate sau prin atacul radicalilor liberi (acizi grasi de tip Omega 3 si 6 din peste gras, seminte de in, nuci).

Consumul acestor grasimi contribuie la mentinerea nivelului de colesterol sanatos ce reprezinta 50% din membranele celulare si este cel mai important component din structura creierului. Colesterolul nesanatos este colesterolul oxidat care se gaseste in prajituri, biscuiti, paine alba si in alimente gatite la temperaturi inalte.

Consumul acestora creste riscul aparitiei diabetului zaharat de tip II, a litiazei biliare, a bolilor cardiovasculare si cancerelor de san si colon.

Efectele benefice ale grasimilor

Iata cateva din beneficiile consumului de acizi grasi polinesaturati Omega 3 si 6. Acesta este asociat cu un nivel crescut de energie si implicit cu reducerea senzatiei de oboseala. In plus, creste sentimentul de „stare de bine” psihica si fizica.

Depresia si anxietatea se reduc o data cu cresterea nivelului de colesterol seric neoxidat. Ne putem bucura si de o memorie excelenta daca includem in meniu surse de acizi grasi polinesaturati. Mai mult, putem preveni bolile cardiovasculare.

Specialistii au constatat ca includerea in alimentatie a pestelui gras scade riscul de cancer de san si de afectiuni ale prostatei. Si nivelul hormonilor sexuali (testosteron, estradiol si progesteron) si a hormonilor corticosuprarenali creste si astfel intregul organism se mentine in forma maxima multa vreme.


Citeste si 3 grasimi care te ajuta sa slabesti
Food is hot!

Foto: SHUTTERSTOCK, GULIVER

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”