Cum mi-am petrecut ziua de naştere în izolare

Fără invitaţi, dar ce faci cu tortul, mâncarea, florile în timpul carantinei? Păi le faci singur & chiar pe gustul tău. Iar florile le poţi chiar comanda online
  • Publicat:
Cum mi-am petrecut ziua de naştere în izolare
Cum mi-am petrecut ziua de naştere în izolare, foto Mădălina Drăgoi

Anul acesta, de ziua mea, trebuia să fiu între celebrele vii din Piemonte, Italia, la propriu. Mai exact la poalele unui hotel celebru ce are piscină în vie, unde poposesc multe vedete şi chiar George Clooney. În perioada asta, câmpurile sunt pline de maci. Dar pe 9 martie când am intrat în autoizolare la domiciliu din cauza pandemiei ştiam că planurile pentru ziua mea de naştere de la sfârşitul lunii aprilie nu mai sunt realiste.

Şi totuşi, îmi doream de zi de naştere de neuitat. În sensul bun evident.Aşadar, am început să mă organizez din timp în măsura posibilităţilor oferite de izolare. Nu se punea problema de invitaţi, evident. Însă, în ciuda tuturor grijilor, temerilor, atacurilor de panică, incertitudinilor m-am încăpăţânat să rămân pozitivă şi cu moralul sus.

Ce desert poţi face super simplu?

Din tura a doua de provizii am luat şi nişte pişcoturi cu gândul la un tiramisu (dacă nu voi avea ingredientele necesare să coc o prăjitură). Mai ales că în situaţii de urgenţă poţi improviza foarte mult. De exemplu, în loc de mascarpone poţi pune smântână sau un iaurt mai gras. Şi dacă vrei adaugă chiar fructe din congelator sau chiar piper – tot ce vrei, până la urmă e petrecerea ta, nu?
Într-o altă tură de cumpărături, la casă erau lumânări. Imediat am înfăşcat cifrele potrivite. Cine ştie când îmi mai apăreau în cale…

 

Izolarea poate fi prilejul perfect să te pregăteşti fix cum vrei pentru ziua ta

Mici detalii fac diferenţa, mai ales că în izolare nu poţi aştepta sau avea pretenţia ca alte persoane să se gândească la tine. Este timpul şi un moment oportun să îţi organizezi în măsura posibilităţilor ceea ce îţi place. Mi-au lipsit foarte mult florile în perioada pe care am petrecut-o în casă. Însă m-am bucurat să descopăr că leurda are flori şi chiar unele superbe, dar şi nişte trandafiri uscaţi pe care îi aveam m-au ajutat să găsesc ”frumos” în multe momente. Dar nicio primăvară, oricât de atipică ar fi ea, parcă nu poate trece fără un fir de mărgăritar (lăcrămioare). Am tresărit când am văzut anunţuri cu florăriile ce aduc acasă flori (unele la preţuri decente) şi am făcut un abonament. M-a bucurat că plata se poate face online deci nu trebuie să mai ai stresul căutatului de flori, al banilor cash etc. Curierul ţi le lasă pe prag la propriu în ziua menţionată. Am stabilit pentru 28 aprilie un buchet de mărgăritar mai mic sau mare… Un fir era important.

Izolarea este un prilej bun de a experimenta în bucătărie

Şi cum perioada asta în care de voie de nevoie cu toţii gătim, m-am gândit să reproduc atât cât se poate reţeţe preferate de la restaurante asiatice. Am făcut 2 supe thailandeze, îngheţată japoneză cu matcha. M-am gândit ca pentru ziua mea să încerc aubergine curry, pe care îl savuram la un mic restaurant indian din Berlin. Am inspirat cu plăcere mixul de curry… te transportă la propriu în altă lume. A ieşit bun, chiar minunat pentru aceste condiţii şi lipsa mea de experienţă în prepararea mâncării indiene.

O nebunie, să încerci să atingi ”neatinsul” în materie de deserturi – bezele

Se apropia totuşi ziua mea şi m-am gândit ca înainte de a face acel tiramisu pentru care mă pregătisem de atâta timp poate că ar fi simpatic să încerc să fac o ruladă de bezea. Bezelele sunt cea mai veche fantezie culinară a mea – de la şase ani tot încerc să le fac acasă şi tot de atunci eşuez. Am încercat diverse tipuri de cuptor, zahăr, temperaturi de copt etc,dar nu au ieşit. Ce puteam pierde, mai ales că nu aveam deloc speranţe că va ieşi. Iar pişcourile puteau salva oricum situaţia. Ca niciodată, blatul de bezea a ieşit. Ok, nu perfect cât să-l rulez, dar suficient cât să-l rup şi să încropesc un tortuleţ de bezea cu fructe de pădure din congelator şi să-l decorez cu trandafirii uscaţi de care mă bucur de o lună.

Acum este momentul să savurăm fiecare clipă

Tot cu vreo săptămână înainte de ziua mea, mi-am dat seama că unul dintre momentele în care sunt în contact cu natura este cafeaua de dimineaţă pe care o beau la fereastră. Acel moment în care lumea pare perfect normală, soarele străluceşte, copacii sunt înfloriţi. Şi pentru că este un moment special mi-ar fi plăcut să am o ceşcuţă din porţelan cu poveste, de prin unul dintre locurile de lume vizitate. Dar în călătorii mă gândeam să limitez bagajele… Aşa că povestea ceşcuţei mele perfecte pentru cafea trebuia să se urzească chiar acum când lume se schimbă. Am găsit-o la un atelier de ceramică românesc, albă cu o toartă înnodată şi pistrui aurii. A sosit prin curier cu o zi înainte de ziua mea.

Oricând o omletă poate fi îmbunătăţită

Şi ziua mea a venit, dimineaţa cafeaua la fereastră a fost perfectă.  M-am machiat şi îmbrăcat frumos. Mă pregăteam de micul dejun – o omletă din gălbenuşurile rămase, şi apoi urma să decorez tortul. Avem chiar şi nişte căpşuni. Doar că fiul meu, de 3 ani a avut o altă idee. Omletă cu căpşuni pentru ”happy to you”. Am fost pentru o secundă contrariată căci îmi strica planurile, dar apoi foarte fericită să încerc ceva atât de inedit.

Fiecare zi trebuie preţuită

Nici nu pot spune cât de fericită am fost să primesc mesaje online de ziua mea. Fiecare gând bun are o însemnătate şi mai mare în izolare. Aproape totul era perfect şi aşteptam cumva să primesc florile. Doar că nu veneau. Am dat mesaj la florărie. Lăcrămioare nu se mai găseau de câteva zile… Câteva momente entuziasmul a scăzut. Însă a fost o încercare, asta este ceea ce contează. Peste vreo jumătate de oră, am primit un telefon de la un curier – ajungea cu un buchet de flori. Erau lăcrămioare. Fără expeditor. Nu pot descrie fericirea. Peste alte câteva minute am primit un mesaj de la florăria la care aveam abonament căci au găsit într-o altă piaţă lăcrămioare şi le vor livra. Nu am înţeles nimic, cert este că doamna de la florărie echipată cu mască a bătut la uşă cu probabil ultimele 10 bucheţele de mărgăritar pe care le găsise. Imperfecte a zis ea. Dar, absolut perfecte pentru mine. Ce surpriză! Şi au mai fost câteva surprize. Cumva, în izolarea am avut florile mele preferate (cel mai mare buchet din viaţa mea) şi tort de bezea la care visam de mică. Probabil gânduri vechi rămăseseră undeva prin univers… Şi un buchet de lăcrămioare fără expeditor, căci viaţa lasă multe poveşti cu final deschis.


 

P.s. La sfâşitul zilei, am postat o fotografia cu buchetul de lăcrămioare la ferestră pe un grup intitulat #whatdouseefromyourwindow pe Fb şi în mai puţin de 24 de ore a generat peste 2.100 de reacţii şi m-am îmbogăţit şi cu peste 400 de urări din toată lumea. A fost o zi de naştere de neuitat. Rămâneţi sănătoşi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân