CSÎD a încercat – Cea mai simplă reţetă de îngheţată cu matcha

Un desert atipic pentru papilele gustative ale românilor, dar ideal după perioade de exces culinar cum este Paştele - îngheţată cu matcha. Simplu şi de efect!
  • Publicat:
CSÎD a încercat - Cea mai simplă reţetă de îngheţată cu matcha
CSÎD a încercat - Cea mai simplă reţetă de îngheţată cu matcha, foto Mădălina Drăgoi

Pentru unii matcha, ceai verde japonez, este plăcere, pentru alţii matcha este ”durere”. Eu sunt în prima categorie, mai ales că am testat îngheţata matcha pentru prima oară într-un restaurant japonez din Berlin. M-a cucerit instant.

Şi cum instant nu mai există în perioada autoizolării la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, iar graniţele nu mai sunt larg deschise, majoritatea restaurantelor sunt închise – ce rămâne de făcut când ai vrea să evadezi măcar cu ajutorul papilelor gustative? Ei bine poţi pregăti acasă matcha ice cream.
Am testat o reţetă foarte simplă ce include lapte, frişcă lichidă, matcha şi zahăr.

Matcha ice cream REŢETĂ

 

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2-3 linguri matcha (în funcţie de cât de intens vreţi gustul).

Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul brun şi matcha. În paralel, într-un ibric smântâna lichidă şi laptele se încălzesc. Amestecând uşor se adaugă şi mixul dintre zahăr şi matcha. Când s-a topit zahărul, se lasă la răcit. Apoi se pune într-un vas la congelator. După 3 ore şe amestecă energic cu o linguriţă pentru a se evita acele de gheaţă. Se lasă din nou la congelator. Se serveşte cu poftă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”