Cât de des spui ”Mulțumesc” într-o zi?

Dr. Joe Dispenza, Louise Hay, Oprah Winfrey etc vorbesc despre puterea infinită a cuvântului ”Mulțumesc” și practicarea recunoștinței.
  • Publicat:
Cât de des spui ”Mulțumesc” într-o zi?
Cât de des spui Mulțumesc? Foto: Mădălina Drăgoi

Lumea este mai frumoasă după fiecare ”mulțumesc” care ți se adresează. Dar și după fiecare mulțumesc pe care îl adresezi. După gesturi mai mici sau după gesturi mai mari, un mulțumesc face legătura între inimile oamenilor. Și dă putere, dă continuitate. Nimănui nu-I place să ajute și să nu primească în schimb acest cuvânt magic. Puterea lui Mulțumesc trece însă de granițele comunicării politicoase între oameni. Căci trebuie să recunoașteam, în unele cazuri ”mulțumesc” a devenit un cuvânt automat, fără a simți cu adevărat vibrația sa.

Însă, cei din jur dar și tu simți când este un mulțumesc din toată inima și poate însoțit de un zâmbet, de o strângere de mână și un mulțumesc sec, spus automat.

Însă puterea lui mulțumesc este mult mai mare. Dacă te uiți la viața ta și mulțumești pentru tot bine pe care îl experimentezi, dar și pentru provăcările care te vor duce pe noi trepte ale evoluției, te vei simți automat mai bine.

Oamenii care mulțumesc pentru tot ceea ce experimentează au un nivel mai scăzut de stres

Toți psihologii, toți experiții în neuroștiință, toți coach-ii vorbesc astăzi despre practicarea recunoștinței. Beneficiile sunt dovedite științific și se instalează imediat în viața celor care mulțumesc. Iată câteva dintre ele: reducerea nivelului de stres. Practic când mulțumești pentru familie, pentru sănătate, job, prieteni etc ai deja o viziune mai amplă asupra vieții tale și nu mai pui focusul doar pe o problemă care te stresează. Practicarea recunoștinței ne ține departe și de stările de anxietate și de depresie.

Te simți mai bine când enumeri tot binele din viața ta

Când enumeri cu recunoștință ceea ce ai, nu te mai simți singur și neajutorat. Și îți îmbunătățești starea de spirit. Mai puțin stres, înseamnă creativitate. Dar și un somn mai odihnitor. Prin practicarea recunoștinței te simți mai bine în pielea ta. Și în relațiile din jur. Căci atunci când ești mulțumit ai o altă abordare asupra vieții și cei din jur sunt atrași de oamenii care emană liniște, armonie. Recunoștința crește capacitatea de empatie, de asemenea.

Cum arată afirmațiile de mulțumire?

De exemplu: ”Mulțumesc pentru încă o zi din viața mea trăită în pace și armonie alături de familia și prietenii mei”, ”Mulțumesc pentru relația minunată de iubire pe care o trăiesc chiar acum”, ”Mulțumesc pentru aprecierea la locul de muncă”, ”Mulțumesc pentru banii suficienți pentru mine și familia mea”, ”Mulțumesc pentru prieteniile adevărate și susținere”, ” Mulțumesc pentru ora de înot unde m-am simțit minunat” etc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân