5 trucuri eficiente pentru a scăpa de stres

  • Publicat:
5 trucuri eficiente pentru a scăpa de stres

Despre stres se știe că poate fi unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătății noastre fizice și psihice, dar există întotdeauna moduri eficiente și rapide de a scăpa de el. Ai mai jos cinci moduri foarte plăcute în care te poți elibera de stres, încearcă-le cu încredere!

Găsește-ți un hobby care să te relaxeze

Tricotatul, fotografia, grădinăritul – orice pasiune creativă și captivantă – poate fi un puternic inhibitor de stres. Activitățile creative și hobby-urile pot ajuta o persoană să se concentreze pe ceva productiv și să uite pentru o vreme de situațiile care reprezintă sursele principale de stres din viața acesteia.  

Menține-ți viața socială cât se poate de activă

Organizează întâlniri regulate cu prietenii. Într-un studiu, scanările cerebrale au arătat că percepem izolarea socială în același mod în care percepem durerea fizică. Așadar, menține-ți prietenii aproape. O singură mențiune avem aici: petrece timp cu oameni care te fac să te simți revigorat, nu epuizat emoțional, acesta fiind și un criteriu bun cu ajutorul căruia să îți selectezi anturajul. Prietenii adevărați te vor face să te simți cel mai bine.

Râzi un pic (sau mult)

Anticiparea simplă a râsului este suficientă pentru a reduce nivelurile de cortizol cu aproape jumătate, conform unui studiu din SUA. Așadar, invită un coleg amuzant la o cafea, uită-te la un videoclip distractiv pe YouTube sau cheamă un prieten să vizioneze împreună cu tine emisiunea ta preferată.

Ascultă muzică

Muzica poate avea un efect calmant asupra creierului, în special atunci când te confrunți cu o sursă majoră de stres. Așadar, pune melodiile tale preferate când pregătești cina pentru socri sau stai în sala de așteptare a medicului, de exemplu.

Fă-ți programare la o sesiune de masaj

Puțin răsfăț poate reduce nivelurile de stres rapid și eficient. După câteva săptămâni de ședințe de masaj, nivelurile hormonului de stres cortizol au scăzut, în medie, cu aproape o treime, conform mai multor studii internaționale. Ședințele de masaj stimulează, de asemenea, producția de dopamină și serotonină, aceiași hormoni ai stării de bine eliberați când socializăm sau facem ceva distractiv.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân