6 beneficii ale ședințelor de masaj asupra sănătății tale

  • Publicat:
6 beneficii ale ședințelor de masaj asupra sănătății tale
Sursa foto: shutterstock

Masajul este o terapie, iar evoluția sa de-a lungul timpului este una remarcabilă! Iată câteva dintre beneficiile uimitoare pe care masajul le are asupra sănătății noastre.

Un organism mai sănătos, un sistem imunitar puternic, un somn odihnitor

Reduce stresul și anxietatea

O ședință de masaj, fie că vorbim de medicina tradițională sau alternativă, te va ajuta să eliberezi tensiunea mentală și emoțională stocată și să beneficiezi de o stare generală de bine.

Îmbunătățește postura și ameliorează durerea și tensiunea musculară

Pe lângă faptul că reduce stresul și anxietatea, ei bine, masajul te și detensionează, îți relaxează întreagă musculatură, contribuind astfel la diminuarea durerilor și inflamațiilor locale.

Sprijină buna funcționare a sistemului imunitar

Masajul susține sistemul limfatic, iar în acest fel ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Ameliorează problemele digestive

Anumite tehnici de masaj (nu toate) își arată eficiența în stimularea sistemului digestiv. Masajul poate ameliora constipația sau balonarea, ajutând astfel la o stare generală mai îmbunătățită.

Îmbunătățește calitatea somnului

Masajul contribui simțitor la o stare mai profundă a corpului și a minții încă din primele minute. Astfel, după un masaj ca la carte somnul este unul mai bun, mai odihnitor.

Reduce migrenele

Un masaj executat corect poate reduce până și durerile de cap. Există tehnici speciale care pot fi aplicate la nivelul umerilor și gâtului care ameliorează migrenele și te relaxează profund.

În loc de CONCLUZIE…

Masajul ar trebui să devină o practică curentă în viaţa de zi cu zi. Alege și tu mergi în centrele dedicate dacă ții la sănătatea ta! Rezultatele te vor convinge.

Citește și: Tipuri de masaj, beneficiile şi contraindicaţiile masajului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân