5 evenimente care duc la depresie și cum poți ieși din ea

  • Publicat:
5 evenimente care duc la depresie și cum poți ieși din ea
Sursa foto: shutterstock

Auzim pretutindeni de depresie, este un fenomen cât se poate de real, o boală care afectează tot mai multe persoane astăzi. Nu închide ochii în fața ei! Și nu ignora semnalele! Citește următoarele rânduri și spune-ne dacă și tu te-ai regăsit cel puțin odată în viață într-un asemenea scenariu.

Evenimentele din viața unei persoane care pot duce la depresie

Singurătatea

Singurătatea duce la depresie atunci când ajungi la vârsta la care începe să te sperie ideea de solitudine sau atunci când ieși dintr-o relație și ești nevoită să o iei de la zero, trezindu-te singură între patru pereți.

Fii blândă cu tine în asemenea situații, deschide ochii și brațele și primește în viața ta acele persoane care chiar merită și care își doresc să se afle în preajma ta. Deschide-ți inima și comunică. Redescoperă-te pe tine!

Citește și: Cum scăpăm de depresie după o despărţire

Lipsurile financiare

Banii sunt o reală problemă în zilele noastre. Dacă întâmpini vreun impas financiar, ia o agendă și planifică-ți cheltuielile, ține întotdeauna o evidență a cheltuielilor. Planifică-ți bugetul inteligent. Doar așa îți vei da seama, la fiecare final de lună, pe ce ai cheltuit, dacă ai cheltuit cu folos și ce sume ai fi putut economisi.

Problemele de sănătate

Poate una dintre cele mai delicate situații, să fii bolnav poate fi cutremurător pentru mulți. Și un astfel de eveniment nu poate fi depășit cu ușurință. E nevoie de familie, de prieteni, de suport din partea tuturor.

Dacă te confrunți cu vreo boală neplăcută, mai ales la început de drum în viață, acceptă ajutor. Ajutor specializat, medici, terapeuți, dar și ajutor din partea celor dragi, celor ce te iubesc. Fii blândă cu tine și nu uita că puterea stă în interiorul tău, chiar dacă ți se pare greu de crezut.

Abuzul fizic/emoțional

În cazul abuzului fizic, în primul rând trebuie să iei legătură cu autoritățile. Cât despre cel de ordin psihologic, mult mai greu de gestionat, trebuie să rupi legăturile nesănătoase. Și să consulți un psihoterapeut, un profesionist care te va ajuta să depășești acest cerc vicios, să te ierți pentru ce ai trăit și să privești încrezătoare către viitor.

Citește și: Abuzul emoţional, asasinul sigur al relaţiei de cuplu: 7 semnale pe care nu trebuie să le ignori

Decesul unei persoane dragi

Procesul de vindecare după o pierdere se poate întinde pe ani buni. Însă, chiar dacă este un proces lung și anevoios, nu doar că va face depresia să dispară într-un final, dar te va ajuta și pe tine să te redescoperi. Cum vindecăm depresia și-n acest caz? Stând de vorba cu un psiholog. Sau chiar și cu un preot duhovnic, el îți va putea explica însemnătatea morții și te va ajuta să o accepți mai ușor în viața ta.

Citește și: Există viață după doliu?

Surse: Cleveland Clinic, Mayo Clinic, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân