Obiceiuri care îți schimbă instant starea de dispoziție în bine. Sunt gratis!

Unele emoții sunt inconfortabile. Însă nu trebuie anihilate ci trebuie înțeles de ce au apărut și ce poți face ca să repari.
  • Publicat:
Obiceiuri care îți schimbă instant starea de dispoziție în bine. Sunt gratis!
O plimbare în natură oferă întotdeauna energie pozitivă, foto Mădălina Drăgoi

Sunt zile în care toate merg ca pe roate și simțim că lumea este a noastră. Sunt și zile în care parcă s-au înnecat corăbiile și nici cele mai simple operațiuni nu funcționează din prima. Și atunci, nici nu realizăm că poate se întâmplă toate acestea că suntem obosiți, nu neapărat că ne-am născut sub o stea nenorocoasă.

 

Și da, este normal să fie și astfel de zile. În care fie noi, fie cei din jur nu răspund cum ne-am dori. Și trebuie trăite. Însă și înțelese aceste stări. Specialiștii în psihologie atrag atenția asupra acestei întrebări pe care să ne-o adresăm înainte să devenim furioși sau și mai rău să ne vărsăm nervii pe cei din jur: ”De ce mă simt așa?” Poate răspunsul întârzie să apară sau poate nu. Lipsa somnului, o pierdere, o ceartă, tensiune la locul de muncă, o boală – toate pot fi posibile cauze.

Respirația conștientă reglează sistemul nervos și oxigenează organele

Exercițiile de respirație conștientă sunt instrumentul cel mai la îndemână să reglați sistemul nervos. Modul în care respirăm se schimbă atunci când suntem stresați, cuprinși de anxietate. Există o mulțime de exerciții de respirație pe care le puteți învăța gratuit de pe internet. Wim Hof, Dr Joe Dispenza sunt doar câteva nume pe care le puteți căuta atunci când vreți să învățați tehnici de respirație conștientă.

Când ați făcut o faptă bună sau un compliment unui necunoscut?

Vă veți simți mai bine instant dacă faceți o faptă bună. De exemplu, cedați locul în autobuz unui senior sau unei mame, tată cu copii. Simplu schimb de zâmbete și mulțumesc schimbă vibrația. Cumpărați o floare și dăruiți-o unei persoane care de mult timp nu a mai primit o floare.

Natura – sursa inepuizabilă pentru reîncărcarea bateriilor

O plimbare în natură chiar și pentru 10 minute. Dar cele 10 minute acordate observării naturii. Măreția și stabilitatea copacilor, frumusețea și fragilitatea florilor, culorile și mirosul frunzelor, ierbii au rolul de a da energie. O plimbare cu tălpile goale pe pământ, iarbă, nisip, apă destresează. La fel și o baie călduță, urmată de un duș rece.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân