6 moduri prin care să eliberezi energia stagnantă din corp

  • Publicat:
6 moduri prin care să eliberezi energia stagnantă din corp
Sursa foto: shutterstock

Chiar dacă apelezi la psihoterapeut pentru eliberarea traumelor, acestea pot rămâne îndelung înrădăcinate în corpul fizic. Iată câteva tehnici corporale, de care sigur ai auzit, dar pe care cel mai probabil nu le-ai pus în practică până acum.

6 metode pentru eliberarea naturală a traumelor din corp

Exercițiile de respirație

Cea mai accesibilă metodă de a elibera energia stagnantă este respirația corectă. Fie că apelezi la respirația în 4 timpi sau doar respiri conștient, cu atenția către interior, încearcă să te întorci la inspir și expir ori de câte ori te simți copleșită sau blocată.

Yoga

Yoga este o practică holistică bazată tot pe respirație, însă o îmbină pe aceasta cu mișcările ample și fluide. Împreună, cele două au puterea de a relaxa corpul și de a calma mintea, eliberând blocajele interioare și angoasele.

Citește și: Cum să respiri corect? Explică Desirée Halaseh, instructor yoga în Bali

Antrenamentele fizice

Fie că alegi exercițiile în sala de forță, care îți ridică pulsul și îți solicită mușchii, fie că alegi orice altă formă de mișcare în aer liber, antrenamentul este necesar și excelent pentru eliberarea energiei stagnante. Când faci sport, corpul tău eliberează endorfinele, iar cortizolul (hormonul stresului) scade. Prin urmare, după fiecare sesiune te vei simți mai bine!

Dansul

Dacă vrei să optezi pentru cel mai la îndemână truc pentru detensionare, alege dansul. Nici nu contează ritmul sau pașii. Doar mișcă-te și fii conștientă de fiecare mișcare. Sau alege un curs specializat: zumba, salsa, bachata, etc!

Citește și: Dansul şi beneficiile sale: 5 motive să dai drumul la muzică şi să-ncepi să te mişti

Plânsul

Da, ai citit bine! Plânsul în hohote poate fi extrem de eliberator. Chiar dacă asociem plânsul cu emoțiile negative, ei bine, la nivel intern, acesta eliberează traumele și vibrațiile joase. După o astfel de „eliberare” te vei simți întotdeauna mai calmă, mai așezată și îți va reveni și buna dispoziție.

Râsul

Da, în egală măsură și râsul este eficient în eliberarea energiei cu încărcătură emoțională mare. Când râzi copios, corpul eliberează oxitocina, ceea ce te face mai fericită și mai senină. Pune-ți așadar un film amuzant sau scoate-ți prietenii în oraș la o porție eliberatoare de distracție!

Citește și: Râsul, un „medicament” gratuit pentru starea de bine. Care sunt efectele terapeutice ale râsului

Surse: Chopra, Mind Body Green, Well and Good

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”