Înapoi la școală! 5 sfaturi pentru părinți în ultima săptămână de vacanță, astfel încât cei mici să înceapă anul școlar cu dreptul

  • Publicat:
Înapoi la școală! 5 sfaturi pentru părinți în ultima săptămână de vacanță, astfel încât cei mici să înceapă anul școlar cu dreptul
Sursa foto: Shutterstock

Încă puțin și sună din nou clopoțelul! Părinții sunt pe ultima sută de metri cu achiziționarea rechizitelor pentru școală, în timp ce micuții se bucură se bucură de ultimele zile de vacanță. 

Pentru a începe noul an școlar cu dreptul, Institutul Național de Sănătate Publică face câteva recomandări pentru părinți. Printre acestea, asigurarea unui somn de calitate pentru ca micuții să se reobișnuiască cu trezitul de dimineață și oferirea unui mic dejun sănătos care să le asigure energie întreaga zi.

Copiii merg la școală cu forțe proaspete! 5 sfaturi pentru părinți

Pentru a începe anul școlar cu dreptul, părinții trebuie să țină cont de aceste recomandări:

Acordați atenție emoțiilor copilului

Mulți copii devin anxioși înainte de un nou început, inclusiv de schimbarea școlii, clasei sau chiar a profesorilor. Discutați cu copiii despre orice modificare a stării lor emoționale. Le puteți spune că este probabil ca mulți alți copii de vârsta lor să simtă același lucru, însă profesorii vor încerca să-i facă să se simtă cât mai confortabil posibil.

Reobișnuiește copilul cu programul de școală

Trezitul de dimineață poate fi o provocare atât pentru cei mici, cât și pentru noi, adulții. Dacă îi ajutăm să se readapteze la programul fix de trezire cu o săptămână înainte, începerea școlii poate fi mai ușoară pentru cei mici. Stabilirea unei rutine de dimineață poate ajuta întreaga familie să aibă un început de zi lin și lipsit de grabă.

Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

După o noapte de odihnă, micul dejun îi ajută pe cei mici să aibă energie pentru întreaga zi. Sărirea peste micul dejun poate să creeze oboseală, agitație și pot fi obosiți fizic și mintal.

Omiterea micului dejun se asociază cu risc de supraponderalitate și obezitate la copii și adolescenți. Se recomandă mesele în familie ca prilej pentru copii de a deprinde obiceiuri alimentare sănătoase.

Asigură-i copilului un somn odihnitor și suficient

Somnul este esențial pentru ca cei mici să fie odihniți și receptivi la cursuri. Stabiliți o oră de culcare rezonabilă pentru ca cei mici să se odihnească și să fie în formă dimineața.

Asigurarea unui somn de calitate ajută la îmbunătățirea stării de sănătate fizică și psihică. Un somn odihnitor constă în 10-11 ore la copiii între 6 și 12 ani, 9 ore la copiii între 12 și 18 ani.

Nu uitați de igiena personală!

Realizați igiena mâinilor ori de câte ori este nevoie, pentru minimum 20 de secunde. Nu uitați să vă spălați pe mâini cu apă și săpun: înainte și după masă, înainte și după manipularea alimentelor, după folosirea toaletei, după joaca în aer liber, după atingerea animalelor, după ce vă ștergeți nasul, înainte și după ce ați fost în preajma unei persoane bolnave.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan