Meniul de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu-i lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare: „Mâncarea tradițională se combină”

  • Publicat:

Nadia Comăneci locuiește de mai de două decenii în Statele Unite ale Americii, dar tot gătește românește. „Zeița de la Montreal” e face toate poftele soțului ei, Bart Conner, și fiului Dylan. De Paște, fosta sportivă a făcut bunătăți românești. 

Nadia Comăneci petrece Paștele în SUA

Nadia Comăneci a dezvăluit că tradițiile de Paște în SUA sunt total diferite față de cele din România. În America nu se consumă miel de sărbătorile pascale. De mai bine de 20 de ani, Nadia Comăneci petrece Paștele în Oklahoma, Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul. În urmă cu ceva timp, ea dezvăluia ce meniu se va afla pe masa lor în aceste zile de mare sărbătoare.

„Când Paștele nu mă prinde în România mă pliez să facem masă de Paște atunci când se sărbătorește în Statele Unite. Mâncarea tradițională se combină. Fiecare contribuie cu ceva. Eu aduc friptură de miel și ouăle vopsite. În general, în Statele Unite nu se mănâncă miel. Eu am mâncat drob ocazional, în țară, atunci când s-a potrivit să călătoresc în perioada Paștelui”, a declarat Nadia Comăneci pentru Fanatik.

Ce gătește fosta sportivă în fiecare an

„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama. Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele.

În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit). Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata. Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut- o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute”, dezvăluia Nadia Comăneci în urmă cu ceva timp, pentru click.ro.

Citește și: Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă în fiecare dimineață, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani

Sursa foto: facebook/ profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc