Câte felii de pâine putem consuma ZILNIC| Mihaela Bilic a dezvăluit secretul

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a deslușit misterul.
  • Publicat:
Câte felii de pâine putem consuma ZILNIC| Mihaela Bilic a dezvăluit secretul

Românii sunt mari consumatori de pâine. În medie, o persoană consumă 300 de pâini pe an, a câte 300 de grame. Este delicioasă și destul de accesibilă ca preț. Din păcate, unii medici susțin că pâinea dăunează organismului și are efecte negative. Cu toate acestea, Mihaela Bilic recomandă acest produs și a dezvăluit câte felii de pâine putem consuma zilnic! 

Câte felii de pâine putem mânca în fiecare zi

Pâinea este un produs alimentar nelipsit de pe mesele românilor. Acest aliment a devenit un subiect controversat de dezbatere în ultima perioadă. Medicii trag un semnal de alarmă și susțin că ar trebui să reducem consumul de pâine, cu toate că pâinea este o sursă excelentă de acid folic, fibre, fier, vitamine B și multe altele.

Mihaela Bilic a dat verdictul

Pâinea integrală este, de regulă, o opțiune mai bună decât pâinea albă, deoarece conține mai multe fibre și nutrienți și are un impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge. O felie de pâine, aproximativ 25-30 de grame, are în jur de 70-80 de calorii. Mihaela Bilic a precizat că putem consuma 3 felii de pâine într-o zi.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie. Dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a spus Mihaela Bilic.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc