O lingură din acest ulei, luată în fiecare zi pe stomacul gol, protejează creierul și inima de boli. Recomandat pentru toate vârstele!

Uleiul de pește, bun pentru copii, dar și pentru adulți. Ce beneficii are acest produs bogat în vitamina D
  • Publicat:
O lingură din acest ulei, luată în fiecare zi pe stomacul gol, protejează creierul și inima de boli. Recomandat pentru toate vârstele!
Sursa foto: Shutterstock @Africa Studio

Uleiul de pește este bogat în vitamina D, care joacă un rol esențial în funcționarea sistemului imunitar. Ia ulei de peste!” este primul sfat pe care îl primești în Islanda la orice semn de boală. Este o terapie tradițională, benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți și vârstnici. Nenumărate studii recente vin să confirme această tradiție.

Uleiul de pește (ulei din ficat de cod) conține vitamina D, care are un rol esențial în metabolismul calciului, atât la copii, în prevenirea și combaterea rahitismului, cât și la adulți și vârstnici, în lupta cu osteoporoza. În plus, aportul optim de vitamina D sprijină sistemul imunitar în lupta cu virozele, inclusiv în cazul infecției cu noul coronavirus.

Uleiul de pește ajută la dezvoltarea creierului

Uleiul din ficat de cod ajută la formarea sănătoasă a oaselor și dinților, iar datorită conținutului bogat de vitamina A, ajută și la sănătatea ochilor.

S-a demonstrat, de asemenea, că uleiul de pește administrat în primii ani de viață ajută la dezvoltarea creierului, a funcției cognitive și a memoriei, expresia tradițională „uleiul de pește face copilul deștept” fiind astfel demonstrată științific astăzi.

Uleiul din ficat de cod este în același timp o sursă importantă de acizi grași polinesaturați Omega 3. Dintre aceștia se distinge acidul docosahexaenoic (DHA), care joacă un rol important în dezvoltarea creierului și a sistemului nervos central, dovedindu-și eficiența și în combaterea unor forme de depresie sau ADHD.

Bun pentru inimă și articulații

Nu mai puțin important este însă și acidul gras polinesaturat eicosapentaenoic (EPA), care joacă un rol important în ameliorarea unor afecțiuni ale inimii, în normalizarea valorilor tensiunii arteriale și a colesterolului.

Efectele benefice acoperă însă un spectru mult mai larg. Astfel, acizii grași polinesaturați de tip Omega 3 prezenți în uleiul de pește au un rol esențial în menținerea sănătății articulațiilor și reducerea simptomelor de amorțeală de dimineață și de durere a articulațiilor.

Copiilor de până la un an le este recomandată o doză de 2-4 picături pe zi, în timp ce copiilor de până la 10 ani – o linguriță pe zi, adică 5 ml, iar adulților – o lingură pe zi, adică 10 ml.

De obicei, acest produs nu are un miros sau gust dezagreabil, cum am fi tentați să credem. Dimpotrivă, el este delicios atunci când este folosit, de exemplu, într-o salată de pește.

uleiul de pește - O lingură din acest ulei, luată în fiecare zi pe stomacul gol, protejează creierul și inima de boli. Recomandat pentru toate vârstele!
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beneficiile unei împachetări cu nămol
Beneficiile unei împachetări cu nămol
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”