4 trucuri eficiente pentru a face sport și când vremea este rece sau ploioasă

  • Publicat:
4 trucuri eficiente pentru a face sport și când vremea este rece sau ploioasă

Cunoști rutina dimineților friguroase de iarnă. Îți setezi cu optimism alarma pentru o plimbare, o sesiune de jogging sau un drum la sală și imediat îți pare rău în ziua următoare când sunetul străpunge camera rece. Nu vrei în mod deosebit să ieși din sub plapuma ta caldă, să îți pui echipamentul de antrenament și să înfrunți aerul înghețat. Și dacă mai auzi și că plouă, s-a terminat cu cheful tău de mișcare și viață sănătoasă.

Găsirea motivației pentru a face exerciții când este frig sau plouă poate fi dificilă, dar nu imposibilă. Adaptarea antrenamentului la temperatură sau vreme este obligatorie pentru a te ajuta să dezvolți obiceiul de a fi activ și să îl menții pe tot parcursul anului.

Iată patru modalități de a-ți menține rutina de antrenament, chiar dacă afară este frig sau plouă.

Creează o rutină de antrenament în interior

E prea frig și nu îți vine să ieși din casă pentru a face sport? Mută locul de desfășurare în interior! După cum am învățat în lunile petrecute acasă în timpul lockdown-urilor COVID, există multe modalități de a-ți crea propriul antrenament în interior, pe care îl poți realiza acasă.

Creează o listă de YouTube cu videoclipuri de antrenament pentru a  avea un plan concret de mișcare. Gândește-te cu atenție la ce parte a corpului vrei să te concentrezi în fiecare zi și nu uita să îți rezervi timp și pentru niște întinderi. Pur și simplu eliberează un spațiu în casa ta și așază o saltea de yoga și vei avea spațiul perfect pentru antrenament, fără să ieși din casă.

Îmbracă-te gros

Dacă alegi să ieși, pregătește-te pentru vremea care te așteaptă. Dacă este frig, renunță la șorturi și topuri și optează pentru îmbrăcăminte în straturi. Alege colanți lungi și bluze cu mâneci lungi. O geacă subțire și impermeabilă este și ea o idee excelentă, astfel încât să o poți scoate ușor când începi să te încălzești după ce te miști mai mult. Nu uita de accesorii precum căciuli, șosete groase și mănuși când este foarte frig.

Unii nu se tem să accepte provocarea de a face exerciții în ploaie, dar este important să rămâi în siguranță și să fii conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Poartă o geacă impermeabilă și încălțăminte rezistentă pentru a te simți cât mai confortabil posibil în timp ce alergi sau mergi prin ploaie.

Fă-ți exercițiile de încălzire înainte de a merge afară 

A face câteva întinderi nu reprezintă doar modalitatea perfectă de a pregăti mușchii pentru antrenament, ci îți oferă și ocazia de a-ți mișca puțin corpul și de a te încălzi înainte de a ieși în frig sau ploaie. Încălzirea înainte de a începe antrenamentul îți permite să îmbunătățești capacitatea de mișcare a mușchilor pentru exercițiile mai intense și să eviți accidentările.

Elaborarea unei rutine de cinci minute cu exerciții de stretching pe care o poți face pentru a-ți crește ritmul cardiac înainte de a deschide ușa poate fi ușoară cu ajutorul videoclipurilor de pe YouTube și Instagram. Concentrarea asupra fiecărei părți a corpului este crucială pentru a te asigura că ai oferit fiecărui mușchi șansa de a se întinde și de a se pregăti.

Gândește pozitiv

Este mai mult un joc mental decât orice altceva, deci păstrarea unei atitudini pozitive va menține dorința ta de a te aventura în frig sau ploaie. Trebuie să îți construiești rezistența și să îți antrenezi creierul să-și schimbe modul în care gândești despre provocarea cu care te confrunți.

Rezolvarea problemelor este o modalitate excelentă de a-ți dezvolta rezistența. De exemplu, dacă te trezești înaintea plimbării tale de dimineață și constați că plouă afară, scutură-te și gândește-te rapid la un antrenament în casă pe care să îl faci în schimb. Dezvoltarea stimei de sine este o altă strategie pe care poți să o încerci pentru a te ajuta cu gândirea pozitivă. Deci, dacă este frig afară, provoacă negativitatea care îți învăluie mintea și spune-ți că ai forța și capacitatea de a face exerciții. Și amintește-ți că te vei simți mult mai bine după aceea.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân