Top 3 alimente cu impact negativ asupra sănătății, dacă le consumi zilnic

Uite ce alimente nu trebuie să consumi în fiecare zi, pentru o sănătate optimă!
  • Publicat:
Top 3 alimente cu impact negativ asupra sănătății, dacă le consumi zilnic
Dietă deficitară

Există 3 alimente pe care medicii nu le recomandă pentru consumul zilnic. Deși românii adoră să le consume, specialiștii au lansat un advertisment în acest sens. Pentru o condiție optimă și o sănătate generală bună, ai grijă ca în meniul tău zilnic să nu se regăsească aceste 3 alimente.

Alimente nocive pentru sănătate

Salamul

Mulți români consumă salam, atât la micul dejun, cât și la cină. Medicii, în schimb, atrag atenția cu privire la acest preparat și ingredientele care îl conțin. Salamul este plin de sodiu, nitrați, conservanți și aditivi, la fel ca și toate celelalte mezeluri.

Substanțele conținute de salam pot contribui la creșterea riscului de a dezvolta diabet, boli de inimă sau chiar cancer. Totuși, dacă pofta de salam persistă, medicii recomandă ca acesta să fie cumpărat de la măcelari locali și nu din magazine.

Mai mult, alte studii au arătat că cei mici nu ar trebui să consume deloc acest aliment. Motivul este că ingredientele compuse de acesta pot provoca probleme de comportament și dificultăți de învățare.

Sucurile și băuturile carbogazoase

Aceste băuturi pline de zahăr sunt consumate de foarte multe persoane, zilnic. Cu toate acestea, ele pot dăuna grav sănătății, iar medicii recomandă evitarea completă a acestora.

Din cauza conținutului mare de zahăr pe care îl conțin, sucurile pot afecta glicemia, dar și hormonii. Mai mult, băuturile răcoritoare conțin numeroși conservanți și coloranți, dăunători organismului.

Cu toate că există anumite sucuri a căror etichetă se prezintă fără zahăr, adevărul este cu totul altul. Deși nu conțin zahăr, acestea au îndulcitori artificiali, periculoși pentru sănătate.

Alimente cu multă sare

Sarea are rolul ei în meniul nostru, însă o cantitatea prea mare poate provoca numeroase probleme de sănătate. Cantitatea mare de sare din meniul zilnic poate duce la hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.

Medicii recomandă o doză de 3,75 de grame de sodiu pe zi.

Sursă – https://www.newsweek.com/top-foods-never-eat-best-healthy-diet-superfoods-1686740

Sursă foto – furmanphoto  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc