Dieta controversată prin care această femeie a slăbit 57 de kilograme în 13 luni

După un Crăciun de coșmar în 2020, o mama din Marea Britanie, Verity Bambury, a jurat că nu va mai trăi niciodată astfel. Ea a făcut schimbări în stilul alimentar, care au făcut-o să trăiască o nouă viață.
  • Publicat:
  • Actualizat:

O femeie din Marea Britanie, Verity Bambury, a slăbit considerabil, după ce una dintre sărbătorile ei preferate a fost un adevărat coșmar.

A slăbit peste 50 de kilograme

„Cu pofta mea de dulce, nu am putut să nu mă las dusă de val peste sezonul sărbătorilor. Înconjurată de tentații, m-am dat în lături,” a explicat Bambury, în vârstă de 49 de ani, pentru SWNS.

Verity Bambury, fosta conferențiară universitară a slăbit 57 de kilograme în 13 luni cu dieta foarte săracă în calorii. Regimul este unul destul de controversat și cunoscut sub numele de dieta 1:1. Ea renunțat la porțiile mari în favoarea a trei mese pe zi. În plus, a consumat batoane proteice la gustare.

Dieta care a salvat-o

Femeia a mărturisit că sărbătorile de dinainte de a slăbi radical au fost îngrozitoare. Ea se mișca cu dificultate din cauza kilogramelor în plus și nu reușea să își ducă la bun sfârșit sarcinile, fără a transpira și a avea respirația greoaie.

„Baileys, After Eights, plăcinte cu carne, trufe, prăjitură de Crăciun cu sos de brandy – le-am iubit pe toate,” a evocat Bambury.

Bambury a promis că 2020 va fi ultimul ei Crăciun fiind supraponderală. A început să țină dietă în ianuarie 2021, împreună cu multe alte persoane care au făcut o rezoluție similară de Anul Nou.

„Am încercat să țin diete de nenumărate ori. De data aceasta, însă, am fost hotărâtă să țin pasul cu ea,” a spus Bambury.

„Dar până în aprilie 2021, am atins fundul sacului – și știam că sănătatea mea este în pericol.”

Kilograme în minus și schimbarea radicală

Înainte de a-și schimba stilul de viață, Bambury cântărea 136 de kilograme. Ea are 1,65 metri înălțime.

A spus că a pierdut 5 kilograme în prima săptămână cu dieta Cambridge și 12 kilograme în prima lună. Planul alimentar extrem – dezvoltat în anii 1960 – se bazează pe consumul de produse controlate caloric, precum shake-uri și supe.

Experții în nutriție au ridicat multe semne de întrebare cu privire la siguranța dietei, în special despre etapele „bazate pe înfometare”.

„Nu este o abordare sustenabilă, pe termen lung sau foarte sănătoasă,” a afirmat un alt nutriționist pentru publicație.

În ceea ce o privește pe Bambury, ea a spus că a pierdut în greutate rapid, chiar dacă dieta i se pare „greu de ținut.”

„Acum îmi place să creez amintiri de Crăciun cu fiul meu, Jarvis, să fac cumpărături pentru ținute festive și să ieșim la o plimbare de Crăciun în loc să stau doar pe canapea umplându-mi stomacul,” a mărurisit Bambury.

„Nu mă voi întoarce niciodată la fel cum eram,” a mai adăugat ea.

Sursă – https://nypost.com/2024/05/13/lifestyle/mom-loses-126-pounds-in-13-months-with-controversial-cambridge-diet/

Sursă foto – Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc