La ce oră e bine să bei laptele? Atunci absoarbe organismul toate vitaminele și mineralele

Laptele este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Citește în continuare articolul pentru a afla la ce oră e bine să bei laptele.
  • Publicat:
La ce oră e bine să bei laptele? Atunci absoarbe organismul toate vitaminele și mineralele
La ce oră e bine să bei laptele? Atunci absoarbe organismul toate vitaminele și mineralele

Într-o lume în care nutriția a devenit principala noastră preocupare, ora la care consumăm anumite alimente poate avea un rol important în maximizarea beneficiilor pe care le au. Atunci când vine vorba de consumul de lapte, ora la care consumi această băutură poate influența starea generală de sănătate. Citește în continuare articolul pentru a afla la ce oră e bine să bei laptele.

Pentru început, trebuie să scoatem la lumină faptul că laptele este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Mai exact, vine la pachet cu potasiu, B12, calciu și vitamina D, toate fiind deficitare în multe diete. De asemenea, laptele este și o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, zinc și tiamină, adică vitamina B1, dar și o sursă excelentă de proteină și acizi grași.

La ce oră e bine să bei laptele?

Dacă te întrebi când ar fi mai bine să bei laptele, află că pentru a beneficia de toate proprietățile sale se recomandă ca laptele să fie băut seara, în special înainte de culcare. Atenție! Această recomandate este făcută și în funcție de ritmul circadian și compoziția nutrițională a laptelui.

Laptele este o sursă de triptofan, un aminoacid care servește ca precursor al serotoninei și melatoninei, neurotransmițători care reglează somnul și dispoziția. Consumul de lapte seara te ajută să te relaxezi și să te bucuri de un somn de calitate.

Așa cum am menționat mai sus, laptele este bogat în calciu și vitamina D, esențiale pentru sănătatea oaselor. Atunci când bei lapte seara, află că organismul poate absorbi acești nutrienți mai eficient, contribuind la oase sănătoase, dinți sănătoși și o îmbunătățire a stării de sănătate. Din păcate, pentru pacienții care se confruntă cu intoleranță la lactoză ar trebui să opteze pentru alternativele vegetale.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân