5 alimente care combat oboseala pe timpul iernii

  • Publicat:
5 alimente care combat oboseala pe timpul iernii

În timpul iernii este normal să te simți mai lipsit de energie decât de obicei – acest lucru se poate datora expunerii reduse la lumina soarelui, zilelor mai scurte și scăderii temperaturii. Cu toate acestea, alimentele pe care alegem să le consumăm în timpul iernii pot face diferența în ceea ce privește starea noastră de bine.

Iată 5 dintre alimentele care te ajută să combați oboseala pe timpul iernii:

Mandarine

Iarna este momentul perfect pentru a te bucura de mandarine, datorită conținutului lor de vitamina C. Aceasta nu este benefică doar pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos, ci poate ajuta și la menținerea unei producții sănătoase de cortizol (hormonul stresului). Mai precis, glandele noastre suprarenale, care produc cortizolul, depind de vitamina C, așa că este important să aducem în organism o cantitate adecvată pentru a ajuta la susținerea sistemului nostru nervos și a nivelurilor de energie.

Ouă

Ouăle reprezintă o modalitate delicioasă și numai bună de a-ți începe ziua în timpul iernii și funcționează, de asemenea, ca o masă reconfortantă și ușoară în serile răcoroase. În ceea ce privește combaterea oboselii, ouăle furnizează o sursă de fier, care susține formarea globulelor roșii și producția de energie celulară. În plus, ouăle sunt o sursă de proteine care ajută la stabilizarea poftei de mâncare și conțin și vitamine din complexul B, necesare pentru transformarea alimentelor în energie și pentru adaptarea sistemului nervos la stres.

Linte

Lintea, pe lângă faptul că este o sursă de proteine și fibre de origine vegetală, reprezintă și o sursă de acid folic. Acidul folic este o vitamină B importantă când vine vorba despre energie. Mai exact, o deficiență de acid folic poate provoca scăderea energiei și lipsa vitalității. Consumul regulat de linte este o modalitate satisfăcătoare și sănătoasă de a te asigura că primești suficient acid folic în dietă.

Ovăz

Modestul ovăz oferă o serie de nutrienți esențiali, ceea ce îl face un aliat de nădejde al dietei, mai ales în timpul iernii. Din perspectiva energiei, ovăzul conține vitamine din complexul B, care ajută corpul să transforme alimentele pe care le consumăm în energie și sunt și foarte hrănitoare pentru sistemul nervos. Ovăzul este, de asemenea, o sursă bună de fibre, contribuind la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge și prevenind senzația de foame excesivă.

Ciuperci

Acestea sunt o alegere evidentă când vine vorba de susținerea nivelurilor de energie. Ciupercile sunt o sursă bogată de nutrienți, inclusiv vitamine din complexul B, fier, zinc, toate acestea susținând producția de energie în corp. Ciupercile conțin, de asemenea, seleniu, care poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

Sursă: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân