Ingredientul surprinzător pe care să-l folosești când faci cartofi prăjiți. Vor ieși crocanți și delicioși

Cine nu iubește cartofii prăjiți? Cu toții îi preparăm, însă există un truc simplu și la îndemână pentru a găti cartofi prăjiți delicioși.
  • Publicat:
Ingredientul surprinzător pe care să-l folosești când faci cartofi prăjiți. Vor ieși crocanți și delicioși

Cartofii prăjiți sunt nelipsiți de pe mesele românilor, iar fiecare gospodină are metoda sa de a-i prepara. Cu toate acestea, există un truc simplu, dar extrem de eficient, care ne ajută să transformăm o porție de cartofi prăjiți într-un adevărat deliciu.

Secretul cartofilor prăjiți delicioși

Trucul ingenios are la bază un aliment pe care fiecare gospodină îl are în bucătărie. Este vorba de oțet, care ajută cartofii să aibă o savoare aparte. Atenție! Oțetul trebuie folosit la începutul pregătirii cartofilor pentru prăjit, pentru a nu le schimba gustul.

Mod de preparare

Se taie cartofii fâșii, se înmoaie în apă, se adaugă puțină sare și una sau două linguri de oțet. Acest amestec se lasă la macerat pentru 10 minute, timp în care cartofii elimină amidonul pe care îl conțin.

Ulterior, se usucă foarte bine cartofii cu ajutorul unui prosop absorbant și se prăjesc pentru câteva minute, fără a fi încă gătiți complet. Următorul pas este să îi scoateți din tigaie, să îi lăsați să se răcească pe un nou prosop absorbant, după care continuați prăjirea acestora, până când capătă o crustă aurie.

Astfel, cartofii prăjiți devin crocanți și gustoși. La final se adaugă sare, după preferințe.

Poftă bună!

Sursă articol – https://ziarulromanesc.de/consumatori/truc-simplu-pentru-cartofi-prajiti-crocanti/

Sursă foto – Kritchai7752 / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân