Dieta de slăbit cu oțet de mere. Dizolvă rapid grăsimea de pe abdomen! Ce spun studiile

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta de slăbit cu oțet de mere. Dizolvă rapid grăsimea de pe abdomen! Ce spun studiile

Studiile au arătat că o singură lingură de oțet de mere diluat într-un pahar de apă în fiecare dimineață, înainte de a lua micul dejun, poate ajuta în procesul de slăbire. Ce au descoperit cercetătorii libanezi? 

Cum ajută oțetul de mere la slăbit

Pe lângă faptul că este utilizat des în bucătărie, oțetul de mere ar putea avea un rol semnificativ și în pierderea în greutate. Cercetările științifice au arătat că acest ingredient este bogat în vitamine și minerale precum magneziu, fosfor și vitamina B12.

Cercetătorii libanezi au examinat 30 de tineri supraponderali și obezi cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani. Aceștia au fost nevoiți să bea zilnic câte o lingură de oțet de mere, diluat într-un pahar cu apă.

Însă doza lor a variat! Unii au băut echivalentul unei lingurițe (5 ml) sau al unei linguri pentru desert, de 10 ml, alții au diluat în apă câte o lingură mare de oțet (15 ml). În plus, unii au primit o băutură placebo care semăna cu oțetul de cidru de mere.

Citește și: Dieta de doar 2 lei pe zi | Alimentul-minune care te ajută să slăbești sănătos și armonios

Dizolvă rapid grăsimea de pe abdomen

După aproximativ trei luni, persoanele care luaseră cea mai mare doză pierduseră, în medie, 8 kg din greutate. Și cei care au consumat oțet de cidru de mere au înregistrat și o scădere ‘semnificativă’ a glicemiei, a grăsimilor din sânge, dar și a colesterolului. Pentru că au fost atât de convinși de constatările echipei sale, profesorul de biologie, cel care a condus studiul, a precizat că el însuși ia o doză zilnică de ACV.

Ce au arătat studiile pe animale

Studiile pe animale au sugerat că acidul acetic ajută la pierderea în greutate în două moduri. Prima dată prin reducerea foamei, dar și prin creșterea arderilor. În plus, acidul acetic din oțet acționează prin inactivarea temporară a alfa-amilazei, o enzimă digestivă din salivă care descompune orice zahăr sau amidon pe care îl consumăm din moleculele de glucoză.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân