Dieta de doar 2 lei pe zi | Alimentul-minune care te ajută să slăbești sănătos și armonios

  • Publicat:
Dieta de doar 2 lei pe zi | Alimentul-minune care te ajută să slăbești sănătos și armonios

Dieta cu mere este una extrem de eficientă, care face parte din categoria monodietelor, adică cele care se țin cu un singur aliment. Tot ce ai de făcut este să o introduci în alimentația ta timp de 1-2 zile pe săptămână, pentru cel puțin 3 luni și rezultatele vor fi uimitoare. 

Includerea merelor în dieta zilnică te ajută să combini gustul plăcut al acestor fructe cu beneficiile pe care le au în pierderea în greutate, fără înfometare. Dieta cu mere te va ajuta nu doar să slăbești, ci și să îți reglezi metabolismul. 

Alegerea merelor ca produs principal în această monodietă este foarte avantajoasă, pentru că acestea sunt surse importante de vitamine, precum C și A, fier, magneziu, sodiu, calciu, cupru, pectină, fructoză și acid folic. În plus, merele conțin și o cantitate mare de fibre.

Înainte să începi o astfel de dietă este cel mai bine să consulți un gastroenterolog și, mai ales dacă știi că suferi de gastrită sau de ulcer gastric, trebuie să ai mare grijă cum integrezi merele în alimentația ta, să alegi doar mere dulci și să fii sub supravegherea mediului pe parcursul acesteia.

Dieta de o săptămână cu mere

Este de departe cea mai grea variantă, dar și cea mai valoroasă. Pe parcursul unei săptămâni, dacă decizi să ții această dietă, trebuie să mănânci doar mere. În prima și ultima zi a dietei este indicat consumul unui kilogram de mere, pentru zilele 2 și 5 se recomandă consumul a jumătate de kilogram de mere, iar pentru zilele 3 și 4 este indicat consumul a 2 kilograme de mere.

Merele pot fi consumate atât crude, cât și gătite, coapte sau sub formă de compot. Trebuie să știi că merele coapte conțin o cantitate impresionantă de pectină, cu multe beneficii pentru sănătate, deoarece este o sursă importantă de fibre si poate contribui la reducerea nivelului de colesterol, la îmbunătățirea digestiei și la menținerea sănătății intestinale.

În afară de mere se mai pot consuma ceai verde neîndulcit și cantități mari de apă plată.

Dieta de o zi cu mere

Monodieta cu mere este foarte greu de ținut, așa că nu este pentru oricine. Dacă voința și starea de sănătate nu te califică pentru această variantă, poți apela mereu la dieta de o zi cu mere. Aceasta poate fi ținută destul de ușor și introdusă măcar o dată pe săptămână, pentru că are beneficii importante pentru sănătate, precum reglarea tensiunii arteriale, faptul că ameliorează edemele și contribuie la scăderea în greutate. Această variantă presupune consumarea de mere într-o singură zi a săptămânii, alături de ceai verde neîndulcit și apă plată. Pentru rezultate vizibile se recomandă consumul a două kilograme de mere, jumătate de kilogram coapte, restul, crude.

Dieta de detoxifiere cu mere

Aceasta dieta ajuta la pierderea a 500 g și se ține o singură zi pe săptămână.

Meniu
07:00 – un pahar de apă caldă cu o lingură de oțet de mere. Se bea cu înghițituri mici.
08:00 – un măr verde copt.
09:00 – un pahar cu suc de mere cu pulpă.
11:00 – un măr verde copt.
13:00 – două mere dulci coapte cu miere și stafide.
15:00 – un măr verde.
17:00 – un pahar de suc proaspăt de mere cu pulpa, doi biscuiți sărați.
19:00 – două mere coapte cu miere
21:00 – un pahar de apă caldă cu o lingura de oțet de mere. Se bea cu înghițituri mici.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân