În ce parte a zilei trebuie să consumi oțetul de mere ca să slăbești

Dacă ești în căutarea unei soluții care să te scape de kilogramele în plus și să aibă grijă și de starea generală de sănătate, oțetul de mere este primul pe listă.
  • Publicat:
În ce parte a zilei trebuie să consumi oțetul de mere ca să slăbești
Foto: shutterstock

Dacă ești în căutarea unui aliment popular care să te scape de kilogramele în plus și să aibă grijă și de starea generală de sănătate, oțetul de mere este primul pe listă. Chiar dacă îl consumi simplu, în amestec sau ca supliment, ține cont de beneficiile pe care le are. Cel mai bun moment din zi în care să consumi oțet de mere este dimineața sau înainte de masă.

Dacă bei oțet de mere înainte de masă reduci apetitul, ajuți digestia carbohidraților și reduci creșterea glicemiei. Într-un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, persoanele care mâncau în timpul unei mese pâine cu oțet se simțeau mai plini comparativ cu subiecții care mâncau doar pâine, fără oțet. Participanții au raportat senzația de sațietate atunci când aciditatea oțetului era crescută.

Alte cercetări au demonstrat că persoanele predispuse riscului de diabet de tip 2 au șanse mai mari să controleze nivelul glicemic datorită acidității din oțet. Acidul inhibă digestia carbohidraților în tractul digestiv. Dacă bei o linguriță sau două de oțet de mere după fiecare masă este prea mult. De aceea se recomandă consumul lui dimineața.

Consumat dimineața, oțetul de mere ajută la popularea bacteriilor sănătoase, deoarece este un aliment fermentat. Luat pe stomacul gol ajută la echilibrarea microbiomului. Un tract intestinal sănătos dimineața este esențial pentru o digestie sănătoasă. Dacă nu ai o digestie sănătoasă poți suferi de probleme precum gaze, balonare sau un sistem imunitar slăbit. Pentru a evita acest lucru consumă alimente probiotice: iaur și, bineînțeles, oțet de mere. Seara, oțetul de mere poate fi consumat ca digestiv.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân