Cum să scapi de burtă: 4 reguli pe care să le respecți cu sfințenie

Burta este un factor de risc crescut pentru diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și chiar anumite cancere. Așadar, iată cum să scapi de burtă.
  • Publicat:

În timpul carantinei, multe persoane s-au confruntat cu fluctuații de greutate, iar acest lucru este perfect normal și natural. Au fost foarte multe schimbări în ultimii doi ani, iar pe lângă asta, Institutul American al Stresului confirmă că există o legătură între cortizol, hormonul de stres și creșterea în greutate sau apariția grăsimii în zona abdominală. Burta, mai exact, care este și un factor de risc crescut pentru diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și chiar anumite cancere, dar și a sindromului metabolic. Așadar, iată cum să scapi de burtă.

Cum să scapi de burtă

Proteine, fibre și grăsimi sănătoase

Cel mai bun mod de a scăpa de burtă este prin diminuarea consumului de alimente procesate, in special carbohidrați rafinați și zahăr. Asta nu înseamnă că nu vei mai putea mânca niciodată ceea ce-ți place, dar cercetările publicate în Journal of Nutrition arată că renunțarea la carbohidrați duce la pierderea grăsimii. Adaugă mai multe proteine în dietă, cereale integrale și grăsimi sănătoase.

Renunță la alcool

Dacă după fiecare masă ai obiceiul de a consuma câte un pahar de vin, să zicem, renunță la acest obicei. Prea mult alcool este asociat grăsimii de pe burtă, iar cantitatea contează foarte mult.

Bea multă apă

Hidratarea este esențială și importantă pentru sănătate. Nu există o asociere directă între apă și scăderea în greutate, dar în urma consumului de apă rămâi alert, plin de energie și temperatura și digestia se reglează mai ușor.

Fă sport și ai grijă la somn

Nu doar alegerile alimentare sunt importante în această ecuație. Sportul la rândul lui te ajută să scapi de burtă. Nu, nu trebuie să faci numai abdomene. Dieta, sportul consistent, odihna, toate acestea ajută în acest proces.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult