Fructul care îți garantează o viață lungă și sănătoasă | Este consumat cel mai adesea în zonele albastre ale lumii, unde trăiesc cei mai longevivi oameni

  • Publicat:
Fructul care îți garantează o viață lungă și sănătoasă | Este consumat cel mai adesea în zonele albastre ale lumii, unde trăiesc cei mai longevivi oameni

Se spune că în zonele albastre ale lumii se trăiește cel mai sănătos, accentul fiind pus pe consumul de alimente bogate în nutrienți, precum legume, fructe, cereale integrale și proteine slabe. Adesea, locuitorii acestor zone consumă papaya, un fruct cu multiple beneficii pentru sănătate.

Ce beneficii are papaya

Zonele albastre găzduiesc cei mai longevivi oameni din lume. Totodată, aceste zone sunt populate de persoane care au ajuns la o vârstă înaintată fără să se confrunte cu probleme grave de sănătate precum diabetul, obezitatea, bolile de inimă sau cancer.

Principalele cinci zone albastre de pe glob sunt reprezentate de: Loma Linda (California), Nicoya ( Costă Rică), Sardinia (Italia), Ikaria (Grecia) și Okinawa (Japonia).

În toate aceste zone, potrivit celor mai recente cercetări, se consumă papaya, un super aliment plin de nutrienți, inclusiv magneziu, potasiu, acid folic, licopen și vitaminele A, C, E și K. De asemenea, conține fier și calciu.

 „Papaya alegere este o fantastică în ceea ce privește fructele, este o sursă excelență de diverși compuși fenolici, flavonoide”, spune nutriționista Maya Feller, autoare a cărții „Eating from Our Roots: 80+ Healthy Home-Cooked Favorites from Cultures Around the World”.

Papaya reprezintă și o sursă excelentă de antioxidanți, precum vitamina C, betacarotenul și flavonoidele. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din corp, care pot provoca îmbătrânirea prematură.

De asemenea, se crede că papaya scade și riscul de diabet, datorită modului în care fructul afectează răspunsul la glucoză și la insulină:

„Are și o cantitate mare de potasiu, care poate scădea tensiunea arterială, având „un impact benefic asupra sănătății cardiovasculare”, mai adaugă nutriționista.

Cum consumăm papaya

Este recomandat să consumi fructul de papaya atunci când este bine copt (culoarea portocalie trebuie să fie un indicator), moale și suculent, căci atunci are cele mai multe beneficii. De asemenea, semințele nu sunt indicate spre consum, specialiștii avertizează că sunt toxice.

Din fructele curățate de coajă și de sâmburi se pot prepara smoothie-uri, prăjituri, gem sau înghețată, dar papaya poate fi folosit și că ingredient pentru preparate asiatice sau garnituri pentru pește.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being