Urmează aceste 5 reguli alimentare pentru a avea energie întreaga zi

  • Publicat:
Urmează aceste 5 reguli alimentare pentru a avea energie întreaga zi

Este evident că ceea ce mănânci joacă un rol important în nivelul tău de energie de peste zi. Dar acele soluții rapide – câțiva biscuiți, mai multe pătrățele de ciocolată și cafeină de câte ori simți că nu mai poți – sunt ca niște comori false. Par să-ți ofere un val de energie pentru un moment, dar totul se risipește prea repede.

Pentru energie pe tot parcursul zilei, încearcă să urmezi aceste cinci reguli alimentare simple.

Mănâncă un mic dejun de campion

Dacă ești predispus la niveluri scăzute de energie în mijlocul dimineții, încearcă să-ți faci în doar câteva minute un mic dejun sănătos înainte de a pleca spre birou. Cercetările arată că un mic dejun hrănitor îmbunătățește atât performanța mintală, cât și pe cea fizică pentru întreaga zi.

Sfaturi pentru tine:

Fă-l cu proteină

  • Înlocuiește dulceața pe pâine prăjită cu alegeri mai satisfăcătoare, cum ar fi jumătate de cană de iaurt grecesc simplu cu musli sau un ou fiert moale pe pâine integrală prăjită.

Scurtături, nu compromisuri

  • Dacă te grăbești, e ușor să iei un covrig împreună cu cafeaua cu lapte pe care le ai mereu la îndemână la cafeneaua de lângă birou, dar zahărul și carbohidrații rafinați te vor înviora pe moment și vei avea parte de o scădere a energiei după aceea. Așa că, în seara precedentă sau înainte să pleci la muncă, prepară un smoothie sănătos, bogat în proteine, pe care să-l iei cu tine. Amestecă banane, fructe de pădure, ovăz și iaurt.

Adaugă fier

Aproximativ una din trei persoane are deficiență de fier, o cauză obișnuită a energiei scăzute. În timp ce înghițirea unei pastile din prețioasa vitamină este o modalitate de a rezolva această problemă, o opțiune mai sănătoasă este să consumi mai multe alimente bogate în fier: carne slabă, pește, pui, ouă, tofu, legume și spanac.

Sfaturi pentru tine:

Maximizează absorbția fierului

  • Alimentele bogate în vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul. Consumă pește cu spanac călit sau cu cartofi dulci. Sau combină iaurt grecesc cu fructe de pădure proaspete.

Alertă de cofeină

  • Cafeaua și ceaiul scad capacitatea organismului de a absorbi fierul, așa că evită-le în timpul meselor.

Înlocuiește carbohidrații simpli

Pentru energie de lungă durată, consumă carbohidrați complecși. Aceștia oferă un flux constant de energie susținută. Începe prin a cumpăra pâine integrală, paste integrale, ovăz, orez brun, linte și fasole. Fă-le alegerile tale automate la fiecare masă: fulgi de ovăz în loc de cereale pline de zahăr la micul dejun; pâine integrală în loc de albă în sandvișul tău; paste integrale la cină.

Sfaturi pentru tine:

Consumă mai multe leguminoase

  • Adaugă mai multă fasole, năut și linte la mesele tale. Acestea sunt bogate în fibre energizante și proteine sățioase. Așa că te vor ajuta să te simți rapid sătul și să îți reduci pofta de gustări între mese.

Hidratează-te

Lipsa de energie poate fi un simptom al deshidratării. Fără suficientă apă, sângele nostru se îngroașă astfel încât nu poate furniza energie optimă creierului și corpului nostru. Iată problema: 75% dintre noi suntem cronic deshidratați. Așa că asigură-te că bei 8-10 pahare de apă pe tot parcursul zilei.

Sfaturi pentru tine

Peste zi

  • Ține la tine o sticlă mare de apă (750 ml – 1 litru) pe tot parcursul zilei și propune-ți să o reumpli de 2-3 ori pe zi.

Sete vs. foame

  • Este comun să confunzi foamea cu setea. Deci, înainte de a te întinde după o gustare, bea un pahar mare de apă și așteaptă 10 minute să vezi dacă ești cu adevărat flămând.

Alege gustări sănătoase

Cea mai bună variantă este o combinație de proteine și carbohidrați – câțiva biscuiți integrali cu brânză, unt de arahide pe o felie de pâine prăjită sau optează pentru o mână de nuci.

Sfaturi pentru tine

Fii pregătit

  • Este mult mai ușor să reziști tentațiilor de la automatul de snacks-uri dacă ai deja gustări sănătoase la îndemână. Așa că adaugă fructe, iaurt și nuci pe lista de cumpărături săptămânale. Și pune-le în geantă înainte să pleci la serviciu.

Dimensionează corect

  • Împarte-ți gustările în porții individuale pentru a nu mânca prea mult odată. Pune 30g (aproximativ o mână) de nuci în pungi cu fermoar și cumpără iaurturi mici.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being