Cum să-ți stimulezi nivelul de energie dacă suferi de anemie

  • Publicat:
Cum să-ți stimulezi nivelul de energie dacă suferi de anemie

Dacă ai un organism predispus la anemie, trebuie să îți ajustezi cu atât mai bine stilul de viață, dieta. Anemia apare atunci când organismul nu transportă eficient oxigen, iar asta duce la oboseală, stări de slăbiciune și dificultăți în respirație – simptome ce pot afecta viața și sarcinile de zi cu zi.

Iată ce îți rămâne ție de făcut pentru a-ți stabiliza nivelul de energie:

Consumă alimente bogate în fier

Cea mai bună sursă de fier este carnea, însă nu trebuie să exagerezi la acest capitol. Există o sumedenie de alte alimente bogate în fier, precum fasolea, care are și proteine, verdețurile, leguminoasele, șamd.

Suplimentează

În general, suplimentele cu fier și B12 te ajută să combați anemia, mai ales dacă ai și o dietă diversificată. Dar, desigur, despre asta ar trebui să vorbeșți cu medicul tău, înainte de a opta pentru ele.

Limitează consumul de cofeină

Deși poate reprezenta ritualul preferat pentru începerea zilei, cofeina poate limita absorbția fierului în organism. Acum nu trebuie să renunți complet la cafea, dar poți reduce consumul acesteia la câteva cafele/săptămână sau, poți opta pentru varianta decofeinizată.

Fă mișcare

Te simți obosită, chiar epuizată și ți-e greu să te mobilizezi în orice? Specialiștii recomandă mișcarea! Da, sună ironic, dar da, funcționează! Dacă integrezi sportul în viața ta, te vei simți mai bine, mai energică! Nu trebuie să fie ceva complicat, orice formă de mișcare este binevenită: dansul, plimbările în aer liber, jogging-ul ușor, sesiunile scurte cu gantere, etc.

Fă din odihnă o prioritate

În special atunci când ai un organism anemic, odihna este la fel de importantă ca mișcarea. Asigură-te, așadar, că dormi cel puțin ore/noapte și că mergi la somn la o oră rezonabilă. Somnul cel mai odihnitor este cel din intervalul 22″00-06″00.

Pentru a regla hrmonii somnului, încearcă să lași ecranele deoparte (tv, laptop, telefon) cu 1-2 ore înainte de culcare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân