Cum să slăbești bând cafea. Câte cești trebuie să bei în fiecare zi

Ce spun experții?
  • Publicat:
Cum să slăbești bând cafea. Câte cești trebuie să bei în fiecare zi

Cafea este una dintre cele mai consumate băuturi de pe tot globul. Multe persoane își încep ziua cu o cană mare de cafea, pentru că oferă un boost de energie. Pe lângă acest lucru, cafeaua ajută și la slăbit, așa că poate fi aliatul ideal dacă vreți să scăpați de surplusul de greutate.

Cum să slăbești bând cafea

O dietă adecvată și exercițiile fizice regulate pot duce la pierderea în greutate. Însă experții susțin că există și alte metode de combatere a grăsimii, care nu necesită niciun efort la sala de sport. Nu este nici un secret că cofeina poate fi aliatul de nădejde în pierderea în greutate.

Nutriționistele Tammy Lakatos Shames și Lyssie Lakatos au dezvăluit în cadrul emisiunii Eat This, Not That că ar trebuie să consumăm între 2 și 4 căni de cafea pe zi pentru a pierde în greutate.

Acest lucru este în concordanță cu un studiu al Școlii de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard, care a arătat că patru căni de nămol pe zi pot reduce grăsimea corporală cu aproximativ 4%.

Citește și: 5 mituri despre cafeină și adevărul din spatele lor

Câte cești trebuie să bei în fiecare zi

„Cafeaua conține cofeină, care are efecte termogenice și poate accelera metabolismul, ajutându-te să arzi mai multe calorii”, au declarat nutriționistele.

„Unele studii au arătat că poate ajuta la scăderea IMC, a greutății corporale și a grăsimii corporale. Cafeaua poate, de asemenea, să frâneze pofta de mâncare și să reducă foamea. Cercetările arată că băutul cafelei înainte de masă poate reduce caloriile pe care le consumi la următoarea masă, chiar dacă bei cafeaua cu până la patru ore înainte de masă. Cafeaua conține, de asemenea, acid clorogenic, care s-a demonstrat că mărește arderea grăsimilor și poate ajuta la încetinirea absorbției carbohidraților.”, au mai completat acestea.

Atenție, însă! Dacă adăugați frișcă, lapte integral sau zahăr la cafea, aceasta nu va mai avea efectul dorit în procesul de slăbire, conform nypost.com. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân