Alimentele pe care le consumi zilnic și nu știai că sunt bogate în zahăr

  • Publicat:
Alimentele pe care le consumi zilnic și nu știai că sunt bogate în zahăr
Sursa foto: profimedia

Zahărul nu este nociv doar pentru sănătatea ta, dar și în cazul siluetei mult visate, așa că ar trebui să îi reduci consumul cât de mult poți. Astăzi vom vorbi despre alimentele pe care le consumi zilnic și despre care n-ai fi crezut că au un conținut ridicat de zahăr.

Alimentele pline de zahăr nu sunt întotdeauna dulci

Mezelurile

Zahărul nu este întotdeauna menționat pe etichetele produselor de mezel ca fiind un ingredient, însă apare sub diverse denumiri (dextroză, matodextrina sau sirop). Aceste ingrediente ascunse sunt de fapt zaharuri.

Cerealele

Cerealele reprezintă cea mai populară opțiune de mic dejun. Cu toate acestea, consumate zi de zi îți pot afecta sănătatea. Unele dintre ele, chiar și cele comercializate că fiind pentru copii, au mult zahăr adăugat (cca 12gr de zahăr – 30gr de cereale).

Iaurturile

Iaurturile, în special cele de fructe, conțîn mult zahăr, așa că ar fi bine să le eviți cât de mult. Un iaurt de fructe poate conține și până la 25gr de zahăr. De asemenea, atenție mare și la cele dietetice, și acelea au un mare adaos de zahăr în conținut.

Sosurile

Sosurile de tomate și nu numai conțîn cantități enorme de zahăr în compoziția lor. Potrivit specialiștilor, o jumătate de porție de sos conține mai bine de 15gr de zahăr, dintre care doar 5gr sunt de proveniență naturală, restul fiind adaos.

Sucurile acidulate

Despre acestea nici nu mai încape îndoială că au conținut ridicat de zaharuri. Unele dintre ele pot conține până la 25gr per doză/ sticlă.

Citește și: Sucuri carbogazoase: pericole la care te expui

Ceaiurile

Nici ceaiurile nu mai sunt safe în ziua de azi, de pildă un ceai cu gheață și lămâie adăugată sau aromă de lămâie poate avea aproximativ 32gr de zahăr per sticlă.

Batoanele proteice

Chiar dacă alegi un baton proteic de proveniență organică, trebuie să știi că și acesta poate conține zaharuri. Unele batoane proteice conțîn chiar mai mult zahăr că o bomboană.

Surse: Web Md, Insider

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân