Acest burger de la McDonald’s a rămas intact din 1995! Cum a fost posibil?

Un burger de la McDonald's, achiziționat în 1995, arată ca ca și cum abia ar fi fost preparat. Care este explicația reprezentanților McDonald's?
  • Publicat:
Acest burger de la McDonald's a rămas intact din 1995! Cum a fost posibil?

McDonald’s a produs în trecut câțiva burgeri care par că nu se descompun niciodată. Cu toate acestea, niciunul nu se compară cu un anumit tip de burger, Quarter Pounder. Acesta este aparent ‘nemuritor’ și nu a arătat niciodată semne de deteriorare, deși a fost cumpărat acum aproape trei decenii.

Burgerul de la McDonald’s care a rămas intact din 1995

Un cuplu de australieni, Casey Dean și Eduards Nits, a comandat un Quarter Pounder cu brânză în 1995. Ei l-au cumpărat de la un McDonald’s din Adelaide, atunci când erau adolescenți.

„Fiind adolescenți, am comandat o cantitate enormă de mâncare, iar acel burger era pur și simplu prea mult,” a spus Dean pentru AFP.
„A început o serie de evenimente în care glumeam că ne imaginăm să păstrăm burgerul pentru totdeauna.”

Zis și făcut. Cei doi adolescenți au trecut la fapte și au păstrat respectivul burger de la Mcdonald’s până în ziua de astăzi. Ba chiar ei l-au numit cu afecțiune „prietenul lor”.

Nu a mucegăit

După aproape 30 de ani, burger-ul este remarcabil de intact, fără semne de mucegai sau miros. Totuși, s-a micșorat un pic față de dimensiunea sa originală.

Longevitatea acestui burger este poate cu atât mai impresionantă, având în vedere că a petrecut cea mai mare parte a vieții sale închis într-o cutie de carton și lemn. Peste un deceniu din această perioadă a fost petrecut într-un șopron închis din Adelaide, unde mercurul depășește adesea 30 de grade Celsius vara.

„Șobolanii chiar mâncaseră prin sacul de plastic, prin multe haine, au intrat în cutie și au lăsat burger-ul,” a spus Dean.

Australianul s-a atașat atât de mult încât refuză să se despartă de „prietenul” său, chiar refuzând mai multe oferte care i-au venit în cale atunci când burger-ul nemuritor a devenit cunoscut în 2015. Iar în timp ce unii sceptici pun la îndoială afirmația sa că burgerul Quarter Pounder este cel mai vechi din lume, Dean insistă că hârtia de ceară și cutia de carton îl datează corect în anii ’90.

Un caz asemănător de burger

Din păcate, acest record este încă contestat. În 2020, din Utah, David Whipple a pretins că deține „cel mai vechi” burger după ce a dezvăluit un burger de la McDonald’s din 1999 care arăta încă ca și cum ar fi fost abia luat de pe grătar.

Ironia a fost că l-a cumpărat pentru a-l folosi într-o prezentare despre deteriorarea mâncării. Planul său a eșuat spectaculos după ce a lăsat sandwich-ul vechi în buzunarul hainei sale și nu l-a găsit decât după 14 ani, arătând ca nou.

Explicația McDonald’s

Nu este clar de ce anumite produse McDonald’s par să fi găsit secretul „longevității”. McDonald’s a atribuit longevitatea hamburger-ului lor unui mediu uscat care inhibă creșterea mucegaiului și bacteriilor.

„Mâncarea preparată acasă lăsată să se deshidrateze ar putea avea rezultate similare. Uitați-vă cu atenție, burgerii pe care îi vedeți sunt probabil deshidratați, și nicidecum ‘la fel ca în ziua când au fost cumpărați’.” au declarat reprezentanții McDonald’s.

Sursă – https://nypost.com/2024/05/24/lifestyle/mcdonalds-burger-from-1995-still-perfectly-intact-even-rats-wont-eat-it/

Sursă foto –Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc