Se confirmă: Scobitul în nas crește riscul de Alzheimer. Obiceiul scârbos deschide poarta bacteriilor spre creier

Acest obicei ar putea crește riscul de Alzheimer, boală neurodegenerativă cronică care începe de obicei lent și se agravează treptat în timp.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Se confirmă: Scobitul în nas crește riscul de Alzheimer. Obiceiul scârbos deschide poarta bacteriilor spre creier
Scobitul în nas crește riscul de Alzheimer

Oamenii de știință au scos la iveală faptul că obiceiul scârbos pe care cei mai mulți dintre noi îl avem ar putea crește riscul de a suferi de Alzheimer. Iată ce au descoperit experții! 

De ce scobitul în nas poate crește riscul de Alzheimer

Cercetătorii de la Universitatea Griffith au efectuat un studiu pe șoareci care a scos la iveală o legătură între scobitul în nas și acumularea de proteine asociate cu boala care afectează creierul. Astfel, scobitul în jurul nasului ar putea deteriora țesuturile interne de protecție, facilitând accesul bacteriilor periculoase la creier, scrie The Sun. 

În plus, creierul este deschis la această pătrundere și facilitează condițiile create de boala Alzheimer. Din păcate, această boală devastatoare afectează treptat funcția cerebrală și memoria bolnavilor, devenind tot mai gravă pe măsură ce anii trec.

Totodată, o echipă de cercetători din Queensland, Australia, a efectuat numeroase teste pe bacteria Chlamydia pneumoniae. De fapt, e un tip rar de germen care poate provoca infecții ale tractului respirator, precum pneumonia.

Citește și: Meniu anti-Alzheimer. Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara ca să-ți protejezi creierul de demență

Ce au arătat studiile

De asemenea, bacteria a fost descoperită și în creierul persoanelor cu demență cu debut tardiv. Cercetările au fost efectuate în 1998.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân