8 gustări sănătoase care te ajută să slăbești și să-ți crești masa musculară

Gustările sunt importante în dietă, dar și o sursă de proteine. Iată ce gustări sănătoase să consumi în procesul de slăbire.
  • Publicat:
8 gustări sănătoase care te ajută să slăbești și să-ți crești masa musculară
8 gustări sănătoase care te ajută să slăbești și să-ți crești masa musculară

Una dintre cele mai mari provocări de care ne lovim atunci când ținem dietă este să eliminăm alimentele noastre preferate, mai ales dacă este vorba de alimente care nu sunt tocmai prietenoase cu silueta noastră. Gustările sunt și ele importante în dietă, iar un criteriu pe care ar trebui să-l avem mai des în vedere este ca acestea să fie bogate în proteină. Proteina are capacitatea de a oferi senzația de sațietate și te ajută să consumi mai puține calorii, ceea ce contribuie la procesul de slăbire și creștere a masei musculare. Iată ce gustări sănătoase să consumi în tot acest proces de transformare.

Brânză cottage cu crackers din cereale integrale

Brânza cottage este ideală ca gustare. Poți încerca să o consumi alături de castraveți și crackers din cereale integrale. Brânza cottage este redusă din punct de vedere caloric și bogată în proteine. În plus, te bucuri și de o doză impresionantă de calciu, potasiu și magneziu.

Hummus cu sticks-uri din mozzarella și morcovi

Când vrei o nouă gustare află că te poți baza pe clasicul hummus, iar dacă vrei să-i intensifici gustul îl poți consuma alături de sticks-uri de mozzarella și morcovi. Toată această combinație are sub 250 de calorii.

Salată cu ton

O salată cu ton conține doar 80 de calorii și oferă 12 grame de proteină. Această gustare te ajută să-ți ții glicemia sub control și să eviți poftele alimentare datorită conținutului de proteine. Când vine vorba de creșterea masei musculare, proteina este esențială, iar tonul o conține din plin, plus acizi grași omega-3.

Băutură cremoasă cu vanilie și proteină vegetală

Iată încă o gustare rapidă și delicioasă de care te poți bucura atunci când vrei să slăbești și să-ți crești masa musculară. Optează pentru proteina vegetală cu aromă de vanilie și află că aceasta conține 21g de proteină și doar 120 de calorii.

Gustări sănătoase? Ouă fierte

Fără niciun dubiu, cea mai bună gustare și cea mai bună sursă de proteine sunt ouăle. Excelente în procesul de slăbire, reduse din punct de vedere caloric și cu șase grame de proteină per ou, acest aliment minune este esențial în procesul de slăbire.

Semințe de dovleac

Dacă poftești la o gustare crocantă și savuroasă, semințele de dovleac sunt alegerea perfectă. Acestea conțin 10 grame de proteină și două grame de fibre la 250g.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este unul dintre alimentele mereu recomandate în procesul de slăbire și, pe bună dreptate! Acest aliment conțin 100 de calorii și 16g de proteină, ceea ce ajută și la creșterea masei musculare.

Batoane proteice

Înainte sau după antrenament, batoanele proteice sunt esențiale în procesul de slăbire sau de creștere a masei musculare. Această gustare rapidă conține cel puțin 15g de proteină și 5g de fibre și te va costa doar 150 de calorii.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân