Salată de ton – cea mai sănătoasă rețetă

O salată cu ton este o variantă ideală pentru cină sau prânz. Alegeți legumele cât mai proaspete.
23.04.2021 | Dragoi Madalina
Salată de ton – cea mai sănătoasă rețetă
Foto Shutterstock

Deși ar fi ideal să avem ton proaspăt pe care să-l gătim simplu și să-l alăturăm unei salate din frunze verzi proaspete și cu lămâie și salata cu ton în conservă este o variantă bună. Am selectat câteva sfaturi ale nutriționiștilor despre cum să preparăm o variantă cât mai sănătoasă.

 

Ce ingrediente sunt necesare pentru salata de ton? Acest tip de salată se poate face din foarte multe ingrediente. Alegeți legume proaspete, de sezon. Cumpărați ton în conservă în ulei vegetal sau în suc propriu. Atenție, nu folosiți lichidul în care a fost păstrat. Tonul se scurge și se stropește cu suc de lămâie proapăt stors. Ouă fierte acompaniază perfect salata de ton. Alegeți ouă ecologice. Salata verde proaspătă se spală sub jet de apă rece și se lasă la uscat pe un prosop de hârtie. Roșiile, preferabil tip cherry – dacă nu este sezonul lor, se spală și se taie în jumătați. Puneți o legătură mare de pătrunjel pentru un plus de gust și de vitamine. Ceapă verde, măsline, ulei de măsline, piper, sare sunt alte ingrediente necesare.

Salată de ton – rețetă

  • 100 g ton din conservă scurs
  • 1 salată mare verde
  • 200 g roșii cherry
  • 100 g măsline
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 castravete
  • Zeama de la o lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Ceapă verde (opțional)
  • Piper
  • Sare de mare

Mod de preparare: Salata se rupe cu degetele și se pune într-un bol curat. Se adaugă restul legumelor tăiate: roșii cherry, castravete, măsline. Apoi se combină cu tonul. Se asezonează cu zeamă de lămâie, ulei, sare piper. La sfârșit se adaugă, ouăle fierte tari și pătrujelul. Se servește imediat. Poftă bună!