5 alimente care reduc hipertensiunea. Ce să mănânci să nu mai iei pastile

Deși reducerea consumului de zahăr poate fi un început bun, există câteva alimente care reduc hipertensiunea. Află care sunt acelea!
  • Publicat:
5 alimente care reduc hipertensiunea. Ce să mănânci să nu mai iei pastile
Foto: envato

Hipertensiunea arterială este o afecțiuni care poate duce la deces, dar multe persoane nu știu cum să o evite. Deși reducerea consumului de zahăr poate fi un început bun, există câteva alimente care reduc hipertensiunea.

Fără să-și dea seama, numeroase persoane la nivel global suferă de hipertensiune, iar această afecțiune, lăsată netratată, poate duce la complicații precum boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. De multe ori, poate veni la pachet cu simptome care trec neobservate, dar pentru a te asigura că îți menții sănătatea, încearcă să consumi zilnic aceste alimente.

Merele, excelente pentru hipertensiune

Știți cum se spune: „Un măr pe zi ține medicul departe”. Într-adevăr, când vine vorba de reglarea tensiunii arteriale, merele sunt esențiale, pentru că sunt bogate în antioxidanți numiți flavonoide, benefice pentru sănătatea inimii. Acești compuși ajută arterele să se relaxeze, îmbunătățesc funcția endotelială care ajută la răspunsul vaselor de sânge mai eficient la stres și reduc riscul de boli cardiovasculare.

E suficient să consumi între 100-150g de mere pe zi, cu tot cu coajă, pentru un impact eficient asupra tensiunii.

Afine

Acest „superaliment” ajută la creșterea nivelului de oxid nitric din sânge, dilatând astfel arterele și reducând deteriorarea inimii. Poți opta chiar și pentru ciocolată neagră dacă îți dorești o cantitate extra de flavonoide.

Nucile

Este imperios necesar ca nucile să facă parte dintr-o dietă echilibrată. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanți, omega-3 și grăsimi mononesaturate, dar asigură-te întotdeauna că optezi pentru variantele fără sare și coapte, nu prăjite.

Ceaiul verde

Multe s-au spus de-a lungul anilor despre ceaiul verde. Și, evident, multe de bine. Din fericire, ceaiul verde este una dintre băuturile care ajută la reducerea hiptertensiunii, datorită compușilor polifenolici cunoscuți sub numele de catechine. Acești compuși stimulează producția de oxid nitric care dilată arterele și reduc tensiunea arterială.

Avocado

Putem spune cu ușurință că fructul avocado face parte din micul dejun al milenialilor și este o alegere delicioasă cu care să-ți începi ziua. Avocado este o sursă de uleiuri mononesaturate, iar studiile arată că poate reduce hipertensiunea arterială. Conține vitamina E, care reduce chiar și simptomele ușoare de hipertensiune.

Toate alimentele enumerate nu substituie o dietă echilibrată, însă te poate ajuta să limitezi consumul de alimente nesănătoase și să-ți reglezi obiceiurile alimentare. Încearcă să reduci consumul de sare și alcool și consumă cât mai multe fructe și legume.

Toate fructele și legumele sunt bune pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator, dar ȚINE MINTE! că niciun singur fruct sau nicio singură legumă nu îți poate oferi toți nutrienții necesari pentru a-ți sprijini sănătatea. Mesele trebuie să fie variate, farfuriile să fie colorate și astfel te poți bucura de o alimentație corectă și sănătoasă.

În plus, alături de alimentație, pentru sănătatea inimii, renunță la obiceiurile nesănătoase precum fumatul, sedentarismul și încearcă să ai o greutate optimă, constantă și să faci orice formă de mișcare pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân