Meditația Kundalini: ce este, beneficii

Meditația Kundalini nu are originile cunoscute, dar este una dintre cele mai vechi forme de yoga care ajută la eliminarea anxietății și stresului.
  • Publicat:
Meditația Kundalini: ce este, beneficii
Meditația Kundalini: ce este, beneficii

Dacă te simți anxioasă în acest moment este de înțeles. Cine n-ar fi?! Suntem în pandemie, vorbim de distanțarea socială, iar nimic din jurul nostru nu pare prea prietenos în acest moment. Nu ești singura care se confruntă cu aceste stări. În timp ce yoga, meditația și terapia sunt opțiuni ideale pentru a calma stările de nervozitate și pentru a ameliora anxietatea există o modalitate prin care te poți concentra să rămâi pozitivă și să-ți controlezi anxietatea: meditația Kundalini.

Meditația Kundalini: ce este?

Meditația Kundalini nu are originile cunoscute, dar este una dintre cele mai vechi forme de yoga și se crede că fiecare dintre noi are o energie extrem de puternică care-l învăluie (în sanskrită Kundalini înseamnă ”șarpe înfășurat”), motiv pentru care se crede că poți scăpa de această energie care te va ajuta să reduci stresul și să-ți deblochezi potențialul.

Meditația Kundalini este mult mai activă comparativ cu meditația tradițională care pune accentul pe aliniere și respirație. Purifică, stimulează și întărește prin deblocarea tuturor sistemelor din organism, făcându-l pe cel care practică această tehnică să-și deschidă energia interioară creativă.

Beneficii

Pe lângă diversitatea de mișcări și tehnici de respirație, meditația Kundalini poate fi folosită pentru numeroase emoții, precum tristețe, stres și oboseală. În funcție de ceea ce-ți dorești să obții în urma practicării acestei tehnici de meditație, te poți concentra asupra vindecării traumelor din trecut, să devii mai energică sau să lupți împotriva stresului. La bază, această practică are capacitatea de a calma mintea, de a echilibra sistemul nervos și de a îmbunătăți funcțiile cognitive. De asemenea, putem enumera și beneficiile de ordin fizic precum creșterea flexibilității, întărirea abdomenului, extinderea capacității plămânilor și eliminarea stresului.

Deși nu există prea multe studii care să vorbească despre beneficiile meditației Kundalini, o cercetare din 2017 sugerează că această tehnică poate reduce nivelul de cortizol (hormonul de stres), iar un alt studiu din 2018 arată că yoga Kundalini și meditația pot îmbunătăți simptomele tulburării de anxietate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dimineața sau seara: când ne antrenăm?
Dimineața sau seara: când ne antrenăm?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân