Cum să faci piure de conopidă bun pentru slăbit. Conține de 4 ori mai puțini carbohidrați față de piureul de cartofi

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să faci piure de conopidă bun pentru slăbit. Conține de 4 ori mai puțini carbohidrați față de piureul de cartofi
Sursa foto: Shutterstock

Dacă ești la regim, înlocuiește piureul de cartofi cu piure de conopidă. Spre deosebire de cartofi, conopida conține de 4 ori mai puțini carbohidrați și poate fi combinată cu alimente de origine animală, așa cum este carnea la grătar sau la cuptor, și o salată verde cu roșii. O astfel de garnitură este ideală dacă ți-ai propus să slăbești. 

Află cât de ușor poți prepara piure de conopidă. Vezi mai jos rețeta!

Ingrediente pentru piure de conopidă

  • 1 conopidă
  • supă stock de pasăre în care să fierbi conopida sau apă (dacă ții post)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 cub de unt (25 de grame) sau 1 lingură de ulei (dacă ții post)
  • 1 legătură de mărar sau pătrunjel, după preferințe
  • sare și piper, după gust
  • 2 căței de usturoi crud sau copt, opțional

Mo de preparare piure de conopidă

Taie conopida în buchețele, spal-o bine sub jet de apă rece și pune-o la fiert în apă sau supă stock, aproximativ 20 de minute, din momentul în care atinge punctul de fierbere. Conopida trebuie să fie moale, bine fiartă, dar nu excesiv, pentru că altfel piureul va ieși prea moale.

Pune buchețelele de conopidă fiartă scurse de apă într-un blender, adaugă untul (sau uleiul) și usturoiul (opțional) și mixează câteva secunde.

Potrivește de sare și piper și la sfârșit adaugă pătrunjel sau mărar proaspăt tocat mărunt. Poftă bună!

Sursa: onceuponachef.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân