Mihaela Bilic: Singura înghețată care NU ÎNGRAȘĂ. Ai nevoie doar de un ingredient!

Mihaela Bilic: Singura înghețată care NU ÎNGRAȘĂ. Ai nevoie doar de un ingredient!
Foto: profimediaimages.ro

Înghețată care nu îngrașă? Da, există așa ceva și e chiar foarte gustoasă! O recomandă inclusiv celebrul nutriționist Mihaela Bilic. „Este o variantă de înghețată fără lapte, deci fără grăsime, se obține doar din fructe și este desertul ideal după o masă consistentă”, spune ea. 

Faimoasa înghețată care nu îngrașă? Sorbetul de fructe!

Sorbetul se prepară foarte rapid, din fructe de sezon aromate, dulci și bine coapte. Nu este nevoie de adaos de zahăr!

Înghețata hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce (…) Cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată, spune Mihaela Bilic.

În privința cantității, dr. Bilic recunoaște că în anii de rezidențiat la Spitalul Universitar mânca o cutie întreagă de înghețată pe zi:

Asta era cura mea de slăbire autoinventată, pe cât de eficientă, pe atât de plăcută: 600 de calorii pe zi provenite exclusiv din produsul de care nu mă puteam sătura – înghețata cu banane și ciocolată. E adevărat, după câteva luni de astfel de dietă, nu mi-au mai trebuit dulciuri ani la rând.

Înghețata care nu îngrașă are totuși niște limite. Trebuie mâncată neapărat după masă, ca desert, cu moderație și echilibru, în limita a 1-2 cupe. Și neapărat semi-topită, deoarece plăcerea se dublează când un aliment dulce are consistență cremoasă.

Cum preparăm sorbetul de fructe

Sorbetul este un desert delicios care se prepară din piure de fructe înghețate. Deși este asemănător cu înghețata, nu e același lucru. Sorbetul nu conține lapte sau ouă, deci nici grăsimi. Din acest motiv este considerată o înghețată care nu îngrașă.

Poate fi făcut foarte ușor acasă, din fructe precum căpșuni, zmeură, mure, ananas, mango, pepene galben sau roșu, piersici sau o combinație între banane și avocado. Iar rezultatul este delicios!

Pentru a face un sorbet de fructe nu ai nevoie de nimic altceva decât de… fructe. Lasă-le la congelator o jumătate de zi, apoi introdu-le într-un blender și transformă-le în piure. Mănâncă-l imediat după masă, cu poftă și fără regrete!

În video de mai jos poți vedea 4 variante de sorbet delicios!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”