Dieta cu avocado: cum te ajută să slăbești?

Dieta cu avocado te poate ajuta să slăbești, să scazi indicele de masă corporală și să obții o circuferință mai mică a taliei.
  • Publicat:
Dieta cu avocado: cum te ajută să slăbești?
Foto: shutterstock

Avocado este un fruct extrem de popular și versatil, motiv pentru care îl întâlnim în diferite rețete absolut delicioase. Este interesant că dieta cu avocado ne ajută atât să ne bucurăm de beneficiile acestui fruct, care vine la pachet cu grăsimi sănătoase, dar și să slăbim.

Potrivit USDA, 200 grame de avocado crud conțin 320 de calorii și aproximativ 29.32 grame de grăsimi. 19.6 grame dintre acestea sunt grăsimi mononesaturate, ceea ce face ca profilul nutritiv să fie aproape identic cu uleiul extravirgin de măsline.

Cât de bun este avocado în dietă?

Avocado este un ingredient sănătos care te ajută să poți urma o dietă de calitate. Studii în care s-au folosit date din urma chestionarulu National Health and Nutrition Examination din perioada 2001-2008 și publicat în jurnalul Nutrition arată că jumătate de avocado consumat zilnic contribuie la îmbunătățirea calității dietei și reducerea cu 50% a riscului sindromului metabolic.

Cunoscut și ca sindromul X, sindromul metabolic este un grup de afecțiuni precum glicemie crescută, hipertensiune, exces de grăsime în jurul taliei și un nivel anormal al colesterolului și trigliceridelor. Toate acestea cresc riscul de apariție a accidentului vascular cerebral, bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2. Vitamina K, regăsită în avocado, ajută la reglarea sensibilității la insulină și metabolizarea zahărului, ceea ce reduce riscul de apariție a diabetului.

Dieta cu avocado: cum te ajută să slăbești?

Pe lângă grăsimi, vitamine și minerale, avocado este esențial pentru menținerea unei greutăți sănătoase. Dieta cu avocado te poate ajuta să slăbești, să scazi indicele de masă corporală și să obții o circuferință mai mică a taliei. Descoperirile publicate în jurnalul Diabetes Care confirmă că dietele bogate în grăsimi mononesaturate previn distribuirea grăsimii în jurul taliei.

Dieta cu avocado oferă senzația de sațietate

Dacă ai un apetit crescut, dieta cu avocado te ajută să ai acea senzație de sațietate, ceea ce te face să mănâci mai puțin și mai rar. Chiar și un toast cu guacamole este suficient în acest sens.

Accelerează metabolismul și rezistența în timpul antrenamentului

Experții recomandă ca atunci când vrem să slăbim să urmăm o dietă sănătoasă, să facem mișcare și să renunțăm la obiceiurile nesănătoase. Avocado poate oferi energie, iar astfel te menții activ fizic. De exemplu, în loc de o porție de cartofi prăjiți poți încerca să mănânci un avocado sau alte uleiuri care sunt bogate în grăsimi nesaturate și care îți vor oferi energia necesară pentru o sesiune de antrenament. Alături de ouă, poate fi o gustare ideală, deoarece ouăle oferă proteine de calitate și încurajează creșterea și repararea țesutului muscular.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân