Cum să mănânci popcornul ca să nu te îngrași

Dintre toate variantele de gustări, popcornul se află în top-ul alimentelor pe care le poți consuma ca să slăbești. Dar iată cum.
  • Publicat:
Cum să mănânci popcornul ca să nu te îngrași
Foto: envato

Să luăm următorul scenariu: ești la dietă, ieși la film cu prietenii și cea mai mare tentație este popcornul, pe care oricum îl vezi la prietenii tăi savurându-l. Probabil te întrebi dacă îți poate afecta silueta. Pe de-o parte, această gustare este bogat în fibre și redus în calorii comparativ cu alte gustări, dar dacă optezi pentru variantele cu unt și alte arome, așteaptă-te și la kilograme în plus.

Dintre toate variantele de gustări, popcornul se află în top-ul alimentelor pe care le poți consuma ca să slăbești, câtă vreme nu conține alte ingrediente sau toppinguri. Iată ce beneficii are pentru slăbit!

Este o cereală integrală

Dacă îți place ovăzul sau pâinea integrală, cu siguranță te va bucura și prezența popcornului în meniu. Consumatorii de popcorn beneficiază de 250% mai multe cereale integrale comparativ cu persoanele care nu mănâncă deloc. Și, similar altor produse din cereale integrale, popcornul este bogat în fibre.

Are valori nutriționale excelente

Pe lângă faptul că popcornul este bogat în fibre, acesta conține și proteine. 28 de grame de popcorn conțin 4 grame de proteină și 110 calorii. Această combinație face ca această gustare să fie una excelentă în procesul de slăbire.

Conține antioxidanți

Poate ți se pare un aspect surprinzător, dar popcornul conține numeroși polifenoli, compuși similari cu cei care se regăsesc în fructele de pădure și ceai, asociați sănătății inimii și reducerii riscului de cancer.

Popcornul este redus în calorii

Popcornul conține foarte mult aer, motiv pentru care are și puține calorii. De exemplu, 375 de grame de popcorn conțin aproximativ 100 de calorii!

Efecte adverse ale popcornului

Preparat corect, popcornul este o gustare sănătoasă în dietă, sățioasă, accesibilă oricui și delicioasă. Însă popcornul pe care îl cumpărăm de la cinema diferă complet de cel făcut acasă. Mai exact, American Heart Association scrie că o porție de popcorn la cinema poate conține până la 1.090 de calorii și 2.650mg de sare. Sarea este principalul factor de risc pentru hipertensiune și accident vascular cerebral. O variantă sănătoasă de popcorn este cea pregătită în ulei de măsline sau ulei de rapiță.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân